Op grootmoeders wijze is alles natuurlijk lekkerder. Want grootmoeders kennen het geheim van het bakken en koken.
1 kg gewone bloem
1 liter melk
500 g boter
10 eieren
200 g suiker
2 pakjes vanillesuiker
10 g zout
1/2 liter water
Zo ga je te werk
200 g suiker
2 pakjes vanillesuiker
10 g zout
1/2 liter water
Zo ga je te werk
Klop het eiwit.
Laat de boter zachtjes smelten in een grote kookpot.
Voeg de suiker en de eieren toe.
Voeg de gezeefde bloem en de vanillesuiker al roerend toe, laat het goed onder roeren zodat je een goed beslag bekomt.
Laat de deeg 1 dag in de koelkast afkoelen en bak de wafels nadat de deeg 1 dag heeft kunnen rusten.
Voeg de gezeefde bloem en de vanillesuiker al roerend toe, laat het goed onder roeren zodat je een goed beslag bekomt.
Laat de deeg 1 dag in de koelkast afkoelen en bak de wafels nadat de deeg 1 dag heeft kunnen rusten.
Vet het wafelijzer in met olie.
Breng 2 x 1 soeplepel in het ijzer en laat de wafels goudgeel bakken.
Tip
Dit is voor ongeveer 30 wafels
Het duurt zo'n uur om alle wafels te bakken met 1 wafelijzer.
Bewaarwafels (recept)
Brusselse wafels (recept)
Suikerwafels (recept)
Gistwafels (recept)
Wafeltjes op grootmoeders wijze (recept)
Bewaarwafels (recept)
Brusselse wafels (recept)
Suikerwafels (recept)
Gistwafels (recept)
Wafeltjes op grootmoeders wijze (recept)
No comments:
Post a Comment