Search trough the ArchiVision Directory:

Brusselse wafels (recept)

Brusselse wafels zijn lekker luchtig en krokant en hebben en rechthoekige vorm. Meestal wordt deze delicatesse met slagroom en bloemsuiker opgediend.

Ingrediƫnten
1 kg gewone bloem
400 g boter
8 eieren
450 g suiker
2 pakjes vanillesuiker
10 g zout
1/2 liter water
1 liter melk
800 g gist

Zo ga je te werk
Meng het bakmeel met de melk en het water. Dit doe je door de gist op te lossen in het water. Neem een grote kom en doe er de bloem in. Maak een kuiltje in de bloem. Het mengsel van gist en water giet je vervolgens in het kuiltje.
Laat de boter zachtjes smelten in een grote kookpot en voeg die toe aan het beslag.
Voeg de suiker en de vanillesuiker toe.
Klop het eiwit op.
Voeg het eiwit onder het deeg door.
Daarna dien je de gistdeeg te laten rijzen, dit kan op kamer temperatuur met een handdoek over de kom.
Vet het wafelijzer in met olie.
Breng 2 x 1 soeplepel in het ijzer en laat de wafels goudgeel bakken.

Tip
Met 500 g boter kun je 60 tot 70 wafels bakken.

No comments:

Post a Comment