Gistwafels zijn wat zwaarder om te eten door de gist
8 eieren
250 g boter
60 g gist
1 liter melk
1/2 liter water
1 snuifje zout
1 kg bloem
200 g suiker
optioneel: 1 pakje vanillesuiker
Zo ga je te werk
Laat de boter smelten in een kookpot.
Laat de boter smelten in een kookpot.
Nadat ze gesmolten is neem je de kookpot van het vuur.
Voeg de suiker en de eieren toe.
Voeg de gezeefde bloem al roerend toe, laat het goed onder roeren zodat je een goed beslag bekomt.
Vet het wafelijzer in met olie.
Voeg de suiker en de eieren toe.
Voeg de gezeefde bloem al roerend toe, laat het goed onder roeren zodat je een goed beslag bekomt.
Vet het wafelijzer in met olie.
Breng 2 x 1 soeplepel in het ijzer en laat de wafels goudgeel bakken.
Tip
Met 500g boter kun je 60 tot 70 wafels bakken.
Het duurt zo'n uur om alle wafels te bakken met 1 wafelijzer.
Bewaarwafels (recept)
Brusselse wafels (recept)
Suikerwafels (recept)
Gistwafels (recept)
Wafeltjes op grootmoeders wijze (recept)
Bewaarwafels (recept)
Brusselse wafels (recept)
Suikerwafels (recept)
Gistwafels (recept)
Wafeltjes op grootmoeders wijze (recept)
No comments:
Post a Comment