Search trough the ArchiVision Directory:

Bewaarwafels (recept)

Bewaarwafels zijn lekker en handig om, zoals het woord zelf al zegt, te bewaren. Ze hebben een andere samenstelling dan gewone wafels en hebben meestal een kleinere, ronde vorm.
Ze kunnen meer dan 3 weken bewaren. Als ze tegen die tijd nog niet opgegeten zijn natuurlijk...

Ingrediƫnten
1/2 kg gewone bloem
1/2 kg boter
5 eieren
450 g suiker
2 pakjes vanillesuiker

Zo ga je te werk
Klop het eiwit.
Laat de boter zachtjes smelten in een grote kookpot.
Voeg de suiker en de eieren toe.
Voeg de gezeefde bloem en de vanillesuiker al roerend toe, laat het goed onder roeren zodat je een goed beslag bekomt.
Laat de deeg 1 dag in de koelkast afkoelen en bak de wafels nadat de deeg 1 dag heeft kunnen rusten.
Vet het wafelijzer in met olie.
Breng 2 x 1 soeplepel in het ijzer en laat de wafels goudgeel bakken.

Tip
Met 500 g boter kun je 60 tot 70 wafels bakken.

No comments:

Post a Comment