Search trough the ArchiVision Directory:

Beste nederlandstalige komieken uit Nederland en België

Hier volgen een aantal van de beste komieken en cabaretiers van de lage landen. Deze personen brengen u stand-up comedy en sketches vol grappen en grollen. Wat ons opviel is dat dit allemaal mannen zijn. Hopelijk kunnen we deze lijst nog aanvullen moet goede komieken. Wie een echte liefhebber is van humor in de vorm van sketches en stand-up comedy moet zeker onderstaande eens de shows van onderstaande artiesten eens bekijken.

Foto van Vlaamse komiek Chris van den Durpel.
Chris van den Durpel
Chris van den Durpel
Deze Vlaamse komiek staat bekend voor zijn sketches met tal van typetjes zoals Kamiel Spiessens, MC Joel, Snellen Eddy, Jimmy B, Ronny King, Filip en tal van andere acts. Hij emitteerde ook wel eens bekende Vlamingen zoals Jef Goeibrechts, Jambers en Jan Hoet.

Vlaamse komiek Geert Hoste.
Geert Hoste
Geert Hoste
Deze Vlaamse stand-up comedian had een jaarlijkse conference dat telkens met nieuwjaarsdag op de nationale televisie werd uitgezonden. De inhoud was actueel, politiek getint en het Belgisch koningshuis mocht zeker niet ontbreken in zijn shows.


Foto van de Vlaamse komiek Urbanus.
Urbanus
Urbanus
Deze Vlaamse komiek deed niet alleen zalen vol lopen maar had ook hoofdrollen in tal van Vlaamse komische films. Er werd zelfs een serie 'Urbanus' gemaakt. Daarnaast zijn er nog de Urbanus-strips en zijn albums vol met grappige liedjes.

Vlaamse komiek en acteur Jacques Vermeire.
Jacques Vermeire
Jacques Vermeire
Een komiek in hart en nieren zelfs tijdens een quiz zoals 'De 3 Wijzen' bleef hij grappig. Op de planken staan is zijn lang leven. Samen met al zijn 'zielige' typetjes verbaast hij nog elke dag tal van mensen. Maar het bekendst werd hij door de grappige serie FC De Kampioenen waar hij de rol van DDT als garagist op zich nam. In deze reeks heeft hij altijd pech en roept hij vaak 'Zal't gaan ja!' als de Kampioenen zijn leven weer eens zuur maken.Foto van de Vlaamse komiek Henk Rijkaert.
Henk Rijkaert
Henk Rijkaert
Dit is één van de nieuwe Vlaamse komieken en valt op door zijn bakkebaarden.Foto van de Vlaamse komiek Wouter Deprez.
Wouter Deprez
Wouter Deprez
Belgische stand-up comedian die de zware aspecten uit het leven, zoals kanker, niet schuwt in zijn shows.Foto van de Nederlandse komiek Hans Teeuwen.
Hans Teeuwen
Hans Teeuwen
Een Nederlandse komiek die nogal eens durft te overdrijven en toch grappig blijft. Scherp gebekt speelde hij al tal van zalen plat.Foto van de Nederlandse komiek Jardino Asparaat.
Jandino Asparaat
Jandino Asparaat
Deze Nederlandse komiek is bekend van zijn 'Buena Vista' show vol humor, dans en show. Hij presenteert ook nog de Dino show. Daarin komt een rubriek 'Alles kan kapot' waarin de vrouw van een koppel kinky vragen moet beantwoorden terwijl de man een koptelefoon aan heeft. Daarna dient de man de antwoorden van de vrouw te raden voor een prijs ... hilariteit alom.

Foto van de Vlaamse komiek Alex Agnew.
Alex Agnew
Alex Agnew
Alles moet er aan. Deze Antwerpse komiek en hard rock fanaat doet sportpaleizen vol lopen. Zijn shows zijn vaak racistisch getint maar met diepgang.


Freddy de Vadder
Freddy de Vadder
Grof gebekte West-Vlaamse komiek Bart Vanneste met zijn typetje Freddy de Vadder verteld liefst alles zo plat mogelijk en deinst er niet voor terug om zijn publiek uit te schelden. Zijn typetje heeft een marginaal leven en dat zal je gemerkt hebben als je één van zijn zaalshows hebt meegemaakt. Hij draagt meestal een vuil wit onderhemd. Zijn handen zijn nooit leeg want de ene bevat een goedkoop pintje bier en de andere een sigaret.

Foto van de reeds overleden Nederlandse komiek Toon Hermans.
Toon Hermans
Toon Hermans
Oeroude stand-up comedy uit Nederland. Hij verliet ons al een aantal jaren maar zijn humor blijft voortbestaan op de televisie en in zijn grappige liedjes. Hij lag mede aan de bakermat van de stand-up comedian als we die vandaag nog altijd kennen. Hij nam het hele publiek mee in zijn verhaal zonder al te veel poespas en show maar steevast met een verfijnde humor zoals niemand hem ooit nadeed.


Foto van het Vlaamse komieken duo Gaston en Leo.
Gaston en Leo
Gaston en Leo
Dit Antwerps duo maakte vooral grappige sketches met de bijhorende, vaak spastische, bewegingen van Gaston. Daarnaast maakten ze ook de film De Paniekzaaiers. Maar hun hart bleef toch bij de zaalshows waar ze elkaar dan ook ontmoet hebben.

Foto van de Vlaamse komiek Philip Geubels.
Philip Geubels
Philip Geubels
Bekend als komische sidekick in de Slimste Mens maar ook van zijn zaalshows en eigen televisie-series: Geubels en de Belgen en Geubels en de Idioten. Zijn humor wordt altijd met een nasaal stemmetje gebracht en dit maakt het allemaal nog wat humoristischer.


Patrick Laureij
Patrick Laureij
Patrick Laureij
In 2006 stond Laureij voor het eerst op het podium, als een van de deelnemers van de Rotterdamse Talent Night. In 2007 deed hij mee aan het Knock Out Comedy-festival. Hij is wekelijks te zijn in zijn stamcafé.Najib Amhali
Najib Amhali
Najib Amhali
Ook wel de Marokkaan uit de Jordaan genoemd is een Nederlandse komiek die vooral cabaret shows maakt ongeveer om de 2 jaar heeft een nieuwe show.Kamal Kharmach
Kamals een Vlaams stand-upcomedian, presentator en docent bedrijfseconomie aan de Karel de Grote Hogeschool.
Ronald Goedemondt
In de periode 2007-2008 toerde hij door het land met de voorstelling ‘Ze bestaan echt’.

Jochem Myjer
Kenmerkend aan Jochem Myjer is zijn tomeloze energie. Verder spreekt hij vaak ontzettend snel! Hij heeft dan ook ADHD.


Youp van ’t Hek
Begin 2014 – op zijn zestigste verjaardag – kreeg Youp van ’t Hek de ‘Edison Oeuvreprijs Kleinkunst’ overhandigd.
Zo dit is voortaan de Nederlands-Belgische komieken lijst. Geniet van deze komieken en hun gevarieerde humor.
Kennen jullie nog grappige komieken voeg ze dan zeker toe via onderstaande comment.

No comments:

Post a Comment