Omdat vele mensen niet weten wat mirabellen zijn, een kort woordje uitleg: Mirabellen zijn gele pruimen die je tijdens de feestdagen gewoon terug kunt vinden in bokaal of blik in siroopwater. Ze hebben een minder uitgesproken smaak dan gewone pruimen maar ze smaken er wel naar.
Ingrediƫnten
1 bokaal of blik met mirabellen
2 fazanten filet (in totaal 400 of 500 gr)
3 aardappelen
1 rode ui (rode ui heeft wat meer kleur aan het gerecht maar het mag best met een gewone ui)
boter
kruidenzout
Bereiding
Schil de aardappelen en snij die in kleine stukjes van ongeveer 1 tot 2 cm. Kook deze op het vuur.
Zet een grote pan op het vuur en doe een grote klont boter in. Laat de boter smelten.
Snij ondertussen de rode ui in fijne stukjes. Als het boter goed gesmolten is voeg je de stukjes rode ui toe en laat je die sudderen op een zacht vuurtje tot ze glanzend en zacht zijn.
Neem een stuk of 14 mirabellen uit de bokaal en leg die in de pan. Indien er nog pitten in de mirabellen aanwezig zijn hoef je die niet uit te halen maar doen we dit terwijl we het gerecht opeten.
Snij de fazanten filet in kleine stukjes en bak die mee in de pan op een laag vuurtje.
Als de aardappeltjes bijna gaar zijn mogen die van het vuur en kunnen de stukjes gewoon in de pan om mee te bakken.
Kruid alles af naar eigen smaak.
Draai geregeld de stukjes fazant en aardappeltjes tot alles een heel korstje krijgt.
Zo dit was terug een eenvoudig gerechtje met wild.
Smakelijk!
Smakelijk!
No comments:
Post a Comment