Ingrediƫnten
1 doos zalm van 450 g
2 decilieter melk
2 deciliter room
half bouillonblokje
1 scheutje cognac
7 gelatinebladen
Zo ga je te werk
Ontdoe de zalm van vel en graten.
Doe de gelatine in koud water om zacht te worden.
Warm de melk tot ze ongeveer 75° heeft.
Mix het bouillonblokje met de room, cognac en de zalm.
Mix met een grote snelheid om een luchtige massa te bekomen.
Neem de gelatine, duw het water uit de gelatine en voeg het draag bij de warme melk.
Vul de mousse bij voorkeur in kleine glazen en laat die opstijven in de koelkast.
Tip
Dien de zalmmouse op met een geroosterde boterham. Duw, met behulp van een groot glas, een ronde vorm uit de boterham. Rooster het brood. Draai de rand in boter, en draai die daarna in de peterselie.
1 doos zalm van 450 g
2 decilieter melk
2 deciliter room
half bouillonblokje
1 scheutje cognac
7 gelatinebladen
Zo ga je te werk
Ontdoe de zalm van vel en graten.
Doe de gelatine in koud water om zacht te worden.
Warm de melk tot ze ongeveer 75° heeft.
Mix het bouillonblokje met de room, cognac en de zalm.
Mix met een grote snelheid om een luchtige massa te bekomen.
Neem de gelatine, duw het water uit de gelatine en voeg het draag bij de warme melk.
Vul de mousse bij voorkeur in kleine glazen en laat die opstijven in de koelkast.
Tip
Dien de zalmmouse op met een geroosterde boterham. Duw, met behulp van een groot glas, een ronde vorm uit de boterham. Rooster het brood. Draai de rand in boter, en draai die daarna in de peterselie.
Doe de zalm op het toostje en werk dit af met wat peterselie en indien u dat lekker vindt een beetje ajuin.
No comments:
Post a Comment