Search trough the ArchiVision Directory:

Gratis Windows gebaseerde besturingssystemen

Gratis UI systemen om op uw PC te draaien.

ReactOS
ReactOS is een gratis 'open source' besturingssysteem gebaseerd op de beste design principes uit de Windows NT architectuur (zoals Windows XP, Windows 7, Windows Server 2012). Het is volledig vanaf nul geschreven. Het is geen Linux besturingssysteem en deelt niet af van de Unix architectuur.
Het hoofddoel van het ReactOS project is een besturingssysteem aan te bieden dat binair compatibel is met Windows. Dit laat u toe om Windows programma's en driver te installeren die bedoeld zijn voor Windows.
Het design en de gebruiksvriendelijkheid van het Windows besturingssysteem zijn overgenomen en zijn.
Website: www.reactos.org

Free Windows
Free Windows is a Linux-gebaseerd besturingssysteem, hierdoor garanderen ze een stabiel functionerende computer, beschermd tegen virussen en absoluut gratis. Het is zelfs stabieler en beter beschermd tegen virussen dan een betalende Windows en het is gratis.
Evenals Microsoft Windows laat dit nieuwe besturingssysteem u toe om te werken met teksten en uw favoriete browser te gebruiken om op het internet te surfen (Opera, Mozilla Firefox, Google Chrome). Luister naar muziek, kijken naar videofilms, communiceren met ICQ of Skype, computer spelletjes spelen, enzovoort vormen geen enkel probleem. Je hoeft geen dure software licenties te kopen, omdat alle gratis programma's reeds zijn opgenomen in deze gratis Windows en dit is het belangrijkste verschil met Microsoft Windows en Free Windows. U betaalt voor de installatieschijf met gratis Windows maar een keer en dan kun je het op een oneindig aantal computers installeren. En natuurlijk kunt hier bovenop nog programma's installeren als u dat wilt.
Website: Deze website is offline. Wat de exacte reden is weten we niet. Als iemand hier meer info over heeft mag die altijd een reactie plaatsen onderaan deze pagina.


Chromium OS by Google
Dit is een gratis besturingssysteem gebaseerd op Linux bestaande uit alleen maar een browser. Alle apps zijn via het internet beschikbaar. Zie hier voor meer informatie over Googl's Chromium OS.
Website: www.chromium.org

Ubuntu
Ubuntu is een populaire Linux distro, vooral door de uitgebreide reeks functies, verfijnde uiterlijk en out-of-the-box mogelijkheden. Ubuntu wordt regelmatig uitgebracht en een nieuwe versie wordt gemaakt om de 6 maanden. De nieuwste editie van Ubuntu is 10.10, die werd uitgebracht in oktober 2010. Ubuntu 10.10 is voorgeïnstalleerd met een verscheidenheid aan software (allemaal gratis natuurlijk). Je bent tot vrij veel in staat om alle dagelijkse taak uit te voeren die je normaal zou doen op uw Windows-pc, waardoor dit het perfecte alternatief is voor Windows 7.
Website: www.ubuntu.com

PinguyOS
Ubuntu is geweldig, maar PinguyOS is echt voor iemand die overschakelen van Windows 7 naar Linux. Of misschien wilt u een gebruiksvriendelijke Linux. Pinguy OS is gebaseerd op Ubuntu 10.10 Minimal CD en is gebouwd om het u een stuk eenvoudiger te maken, met veel applicaties en geïntegreerde uitbreidingen (zoals CoverGloobus, Gloobus Voorbeeld, GNOME Do, en Docky) om de interface meer vertrouwd te maken voor Windows-gebruikers. Het is een geweldig alternatief voor Windows 7 en de swicth naar PinguyOS is een makkies.
Website: www.pinguyos.com

JoliCloud
Het ideale besturingssysteem voor netbooks, omdat Windows 7 Home te traag is om te draaien. Jolicloud is een alternatief besturingssysteem dat is geoptimaliseerd voor netbooks. De architectuur van het systeem is ontworpen om het maximale uit de minder krachtige netbook configuraties te maken.
Er zijn veel ingebouwde tools zoals een web browser en sociale netwerk apps. Google Docs, Gmail, Flickr en YouTube zijn volledig geïntegreerd in het open besturingssysteem. Je hebt de mogelijkheid om  honderden webapps via het applicatiebeheerder te installeren. Omdat alles in de cloud gebeurd, moet u een account aanmaken en inloggen op het systeem.
Website: www.jolicloud.com

No comments:

Post a Comment