Search trough the ArchiVision Directory:

Walnoten, hazelnoten en kastanjes rapen in de herfst, mega gezond voor ons lichaam!

Oktober en november zijn de ideale maanden om hazelnoten en walnoten te verzamelen. U kunt ze rapen onder de walnotenbomen of de hazelnoot struiken. Noten zijn trouwens mega-gezond voor ons lichaam. Noten zitten vol met voedingsrijke stoffen zoals Omega-3-vetzuren die u beschermt tegen hart- en vaatziekten door de bloeddruk en de cholesterol te verlagen.

Walnoten (Okkernoten)
Walnoten
Worden ook wel eens okkernoten genoemd en zijn de grootste soort noten. De vrucht vindt je in een hard lichtbruin omhulsel die uit 2 delen bestaat. Meestal bevindt dit hard omhulsel zich nog eens in een zachtere groene schelp. De noten groeien aan okkernoot-bomen. Deze bomen zijn te vinden in tal van parken, bossen of lanen. Vele mensen laten deze noten een eindje drogen om deze later op te eten. Indien u niet kan wachten om de walnoten op te eten na het rapen, is het verstandig om de binnenste vrucht te pellen zodat er enkel een witte vrucht over blijft. Doordat deze nog wat vochtig zijn heeft dit een andere smaak dan wanneer ze gedroogd zijn. Smaken verschillen natuurlijk maar de walnoten zijn wel zeer gezond.

Hazelnoten
Hazelnoten
Dit zijn de kleinste soort noten. Je vind ze meestal in trossen aan de hazelnootstruiken bestaande uit 4 tot 6 omhulsels met daarin een hard houten omhulsel. Daarin bevindt zich uiteindelijk de vrucht. Deze noten groeien aan struiken die soms wel eens hazelnotenboom worden genoemd. Daar deze struiken niet te hoog groeien kun je dus de vruchten gewoon van de struik plukken.

Tamme kastanjes
Kastanjes
Er zijn 2 soorten kastanjes. De tamme kastanje en de wilde kastanje. De wilde kastanje is niet eetbaar is zit in een gladde bolster. De tamme kastanje is wel eetbaar en zit in een bolster omringt met stekkers. Het eten van een tamme kastanje zorgt ervoor dat je een droge mond krijgt. Maar je kan ze ook roosteren of poffen in een pan.


Noten zijn gezond en bevatten veel voedingswaarden
Walnoten (eigenlijk alle noten) zijn rijk aan eiwitten, vezels, goede vetten, linolzuur, koolhydraden, proteïnen en omega 3-vetzuren. Ze bevatten beschermende vetten die het hart en de bloedvaten soepel, elastisch, flexibel en gezond houden. Daarom bieden ze ook een goede bescherming tegen hart- en vaatziekten. De Omega-3-vetzuren verlagen de cholesterol en zorgen voor een lagere bloeddruk tijdens stress.

Verwante artikels:
Uit welk fruit haal je de meeste voedingswaarde en vitamines? De voedingsstoffen en vitamines in fruit.
Tips voor een betere gezondheid

No comments:

Post a Comment