Search trough the ArchiVision Directory:

Tips om oorsuizen (tinnitus) te genezen, die effectief helpen, deze tips zijn op zijn minst het proberen waard.

Zwart-witte lijntekening van een menselijk oor.
Het menselijk oor
U bent hoogst waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat u zoals zovelen (1 op de 10 mensen) last hebt van oorsuizen (Tinnitus). U hebt waarschijnlijk, net zoals ik deed, naar vele oplossingen gezocht maar niet gevonden. Hier gaat er, voor u, NU een verandering in komen. Ik bundelde alle mogelijke tips die iets of wat kunnen helpen om het oorsuizen te genezen. Deels uit eigen ervaring maar ook van andere lotgenoten.

De meesten ervaren oorsuizen als een irriterend onophoudelijk zoemend geluid, gepiep of suizen, die men moeilijk kan plaatsen.

Oorzaken van oorsuizen
Er zijn tal van oorzaken waardoor je oorsuizen kan krijgen. Een aantal van die oorzaken kunnen zijn: een geluidstrauma (door te luide geluiden, bv. geweerschoten), nek en rugwervels die vast zitten, gespannen spieren in de nek, iets die vast zit in de buis van Eustachius, een vervormde buis van Eustachius, een oorontsteking, de ziekte van Ménière (gaat meestal samen met een verstoring van het evenwichtsorgaan en misselijk worden), een oorprop, een ontsteking van de kaakgewrichten (ga hiervoor naar de tandarts), een tumor (meestal samenhangend met hevige hoofdpijn) of het simpel weg doof worden. Het is niet altijd duidelijk wat de oorzaak juist is. Daarom is het belangrijk om u te laten adviseren door een geneesheer of nog beter een KNO-arts (Keel Neus en Oren). Meestal is het een samenloop van omstandigheden, zoals een te luid concert bijwonen terwijl je over stressed (je hebt dan minder weerstand) bent en weinig vitamines binnen hebt of ongezond leeft door weinig voedzame middelen te eten.

Soorten oorsuizen
Er bestaan ook soorten oorsuizen zoals een constante pieptoon, geruis, een kloppend geluid of meerdere geluiden door elkaar zoals het rinkelen van bellen. Sommigen hebben maar aan één oor tinnitus, anderen aan beide oren. Vele mensen kunnen in de beginperiode geen geluiden meer verdragen en zeker geen harde irriterende geluiden. Deze mensen zullen terug moeten wennen aan geluiden, een Tinnitus Retraining Therapie (TRT) of een Cognitieve Therapie zou voor deze mensen een oplossing kunnen bieden (zie punt 15 en 16). Er zijn zelfs mensen die het suizen niet meer waarnemen en in sommige gevallen is het zelfs volledig verdwenen, dus er is altijd hoop!

Als je voor de eerste keer oorsuizen ervaart ga dan zeker ONMIDDELLIJK naar de huisarts en de KNO-arts om uw oren te laten onderzoeken en vraag een CT of MRI scan en indien nodig een hyperbare zuurstof therapie. Hoe langer u wacht des te moeilijker het oorsuizen behandeld kan worden.

Tinnitus verdwenen?
Soms kan oorsuizingen na een tijdje weg gaan, bijvoorbeeld als je tijdens een concert of fuif te dicht bij de luidsprekers hebt gestaan, als je geluk hebt verdwijnt de piep in je oren na 1 of 2 dagen. De hieronder omschreven tips zijn van toepassing voor permanente tinnitus maar de tips helpen ook voor kortstondige tinnitus van 1 of 2 dagen. Maar laat u niet ontmoedigen, er zijn mensen die na een lange periode van permanente tinnitus er als nog van afgeraakt zijn. De oorzaak van de tinnitus is dan meestal een ophoping van een massa in de buis van Eustachius waardoor vuil in de oren niet kan afgeleid worden door de buis van Eustachius naar de neus en keelholte. Maar er zijn ook gevallen bekend die volledig genezen zijn van een geluidstrauma.

Indien de huisarts, de KNO-arts, een CT-scan of een MRI-scan u niet kon helpen. Dan werd u waarschijnlijk gewoon meegedeeld dat er niest meer aan te doen is en dat je er maar mee moet leren leven. En met dit laatste ben ik het dus niet mee eens. Zelf heb ik ook al een tijdje tinnitus en weet zelfs niet eens hoe ik dit heb opgelopen. Waarschijnlijk een oorzaak van verschillende factoren op één zoals: vermoeidheid, stress, hoge bloeddruk, luide muziek en een verkoudheid.

Net zoals ik, bent u dus op zoek naar oplossingen die in een zekere mate kunnen helpen om die lastige tinnitus te onderdrukken. Ik heb mijn ervaringen in lijst-vorm op deze pagina geplaatst. Hopelijk helpen de tips ook voor u. Het is in ieder geval het proberen waard!

Behandelingen en oplossingen
1. Als u naar een luid concert gaat draag dan oordopjes, deze verminderen het geluid soms met 15 db. (werkt ook preventief). Vermijd luide muziek. Of ga gewoon niet naar een fuif of concert of de cinema waar de muziek te luid staat, durf nee zeggen. Vermijd ook luide knal-geluiden zoals die van pistolen en geweren.

2. Een normale achtergrond van variabele geluiden zijn niet alleen onschadelijk, maar verbeteren ook de conditie van de gehoorzenuw. Bij normale achtergrond geluiden kan het zelfs dat de tinnitus niet meer hoorbaar is. En dit heeft dan weer positieve energie omdat men er dan niet op let en ook minder mee bezig is.

3. Een ronddraaiende massage met uw vingers ter hoogte van uw oren en rond de oren kan al helpen na 5 minuten. Herhaal dit dagelijks een vijf tal minuten. Dit hielp bij mij. De oorsuizingen zijn hierdoor naar mijn gevoel met 30% verminderd. Dit komt waarschijnlijk doordat de bloeddoorstroming in het hoofd nu verbeterd is, hoe beter de doorstroom, hoe beter de aanvoer van bloed met voldoende zuurstof en voedingsmiddelen. Probeer ook eens om met uw hoofd onder stromend water te staan dit heeft eveneens een masserend effect. (deze tips werken ook preventief, nadat je naar een concert, fuif of discotheek bent geweest waar de muziek zeer luid stond). Wat ook helpt is een massage van de nek, schouders en nekwervels tot aan het hoofd.

4. Neem voldoende ontspanning, tegenover iedere stress of werk situatie moet er een hoeveelheid ontspanning staan, dit is voor iedereen van toepassing.

5. Eet gezond, eet voldoende groenten zoals wortels (bevat carotine) en sla (bevat veel ijzer).
Eet fruit die veel vitamines bevatten zoals een sinaasappel. Zie hier voor verschillende soorten fruit die veel vitamines en broodnodige voedingsstoffen bevatten.
Neem desnoods nog een supplement vitamines, vitamine A, vitamine B, vitamine C en vitamine E zouden goed zijn om tinnitus te verhelpen.
Drink veel water, deze zorgen voor de nodige mineralen die het lichaam nodig heeft.
Walnoten (okkernoten) en hazelnoten hebben dan weer een beschermende functie en zitten boordevol omega 3-vetzuren. Ze bevatten beschermende vetten die het hart en de bloedvaten soepel, elastisch, flexibel en gezond houden. Meer over walnoten en hazelnoten vindt u op: Voedingswaarden en beschermende functies van walnoten en hazelnoten.

6. Eten - Vermijd thee en koffie of producten waar cafeïne in zit verwerkt zoals cola en energie drankjes. Niet tegen staande dat 2 kopjes koffie zeker geen kwaad kan, volgens mij heeft het zelfs een positieve werking bij het stimuleren van de hersenen en de verbinding van het zenuwstelsel met de oren. Het enige nadeel hierbij is een hardere suizing. Dit geldt ook voor chocolade, kiwi's en honing, deze bevatten immers voedingsstoffen waardoor je het suizen beter gaat horen maar geven volgens mij ook een helende werking weliswaar in mindere mate maar toch. Verder dient er nog aandacht geschonken te worden aan producten die veel zout bevatten en pikante gerechten. De smaakversterker monosodiumglutamaat (een aminozuur), ook wel E621 genoemd werkt zeer sterkt in op de zenuwen en heeft dus als gevolg een sterker oorsuizen. Het grote probleem is dat veel voedingsmiddelen tegenwoordig verbeterd worden met deze smaakversterker.

7. Sport is gezond voor lichaam en geest maar mensen met oorsuizen hebben vaak last van een hardere toon nadat ze zware inspanningen of sport hebben gedaan. Hierbij kan ik enkel zeggen: blijf voldoende bewegen doe geen al te zware inspanningen en ga ook niet intensief gaan sporten.

8. Neem elke dag een warm bad - Dit om te ontstressen, daar dit een belangrijke factor of oorzaak kan zijn van het oorsuizen. Door een warm bad te nemen is er 'de rust' die samen met een betere bloeddoorstroming uw lichaam terug in balans brengt. Stress is trouwens 1 van de grootste factoren die de weerstand van uw lichaam doet verminderen, met gevolg dat uw lichaam kwetsbaarder is voor ziektes. Wanneer een lichaam in warm water vertoeft dan heeft het hele lichaam een betere bloeddoorstroming, het effect hiervan is een beter genezing (lees betere weerbaarheid van het lichaam). Sommige mensen zullen hun hartklopping meer gaan horen in hun oren maar dit is tijdig. Er bestaat ook een vorm van oorsuizen waarbij de patiënt het hoort bonken in zijn oren, dit komt meestal door een ader die zich te dicht bevindt bij het oor, hierdoor hoort de persoon zijn hartkloppingen en ervaart dit als storend. Een warm bad zal dus voor die persoon niet aangeraden zijn daar de betere bloeddoorstroming de hartklopping nog hoorbaarder zal maken. Een belangrijke tip (die ik onlangs binnen kreeg via de commentaren onderaan dit artikel): Ga geen warm bad nemen net voor het slapen gaan, blijkbaar geeft dit het zelfde effect als sporten vlak voor het slapen gaan.

9. Hoe beter u slaapt hoe minder u het suizen zal horen. Er zijn gevallen bekent waarbij met na een nacht goed door te slapen het suizen deels of zelfs volledig weg was terwijl ze nog in bed lagen, dit komt doordat het lichaam nog in rust is en de functies die we over dag nodig hebben nog niet helemaal actief zijn men is namelijk nog in een slaapfase. Bij het opstaan komt de suizing langzamer hand weer terug. Maar elke minuut dat u kan genieten van een mindere suizing moet men koesteren.

10. Alcohol, sommigen mensen beweren dat men alcohol moet vermijden om minder suizen te ervaren. Ik denk dat dit geldt voor overmatige consumptie van bijvoorbeeld bier. Anderen beweren dat een glas wijn kan helpen, de doorstroming van het bloed wordt hierdoor immers bevorderd.

11. Probeer het suizen een plaatsje te geven in uw leven. Yoga oefeningen zouden kunnen helpen om het suizen een plaatsje te geven u zal zich tevens beter kunnen concentreren na een yoga sessie.

12. Sommige mensen zijn ermee geholpen als ze het oorsuizen gewoonweg negeren, of toch op zijn minst proberen te negeren.

13. Denk aan iets anders als u gaat slapen, bij voorkeur iets die niet met het werk te maken heeft of dingen waar u lang van wakker kan liggen. Denk aan plezante dingen.

14. Een hyperbare zuurstof behandeling heeft bij vele mensen het oorsuizen kunnen terugdrijven tot een minimum. Meer over hyperbare zuurstof behandeling. Van de eerste moment dat je een oorsuizing ontdekt of te maken hebt gehad met een geluidstrauma, door veel te luide muziek bijvoorbeeld dan dien je zo snel mogelijk behandeld te worden. Elk uur is van belang. Hoe rapper je er bij bent hoe meer effect de therapie kan helpen. We zeggen wel kan want soms heeft het geen effect of een half effect. Maar als je dit niet probeert biedt je uzelf de kans niet om de tuut in uw oren te verminderen op een snelle en efficiënte manier. De zuurstofcabine waarin de behandeling in plaats vindt werd oorspronkelijk ontworpen voor duikers die op grote dieptes zijn gaan duiken en die hierbij last kregen van grote drukken, decompressie genoemd. Maar het dient nog voor tal van andere behandelingen. Lees maar eens na op Wikipedia. Vele grote ziekenhuizen zijn met zo'n kamer uitgerust zoals het UZ van Antwerpen.

15. Tinnitus Retraining Therapie (TRT) is een therapie ontwikkeld door J. Hazell en P.J. Jastrebroff. Met deze therapie wordt oorsuizen op een nieuwe manier benaderd. De patiënt leert in eerste instantie begrijpen hoe oorsuizen ontstaat en krijgt handvatten aangereikt om beter om te gaan met de emotionele en lichamelijke reacties die het oproept. Daarbij moet de patiënt zich ervan overtuigen dat het geluid van het oorsuizen geen reden is voor paniek en eigenlijk niet hinderlijk is.
Uiteindelijk 'leert' de patiënt het hinderlijke geluid van het oorsuizen naar de achtergrond te drukken door het als een normaal geluid te beschouwen waarmee gewoon mee te leven is. Hierbij maakt de patiënt gebruik van de processen waarmee de hersenen normaal in staat zijn monotone geluiden, zoals die van een ventilator of zoemende koelkast, naar de achtergrond van het bewustzijn te drukken. Lees meer hierover op: http://www.oorzaken.nl/TRT.htm

16. Cognitieve Therapie
Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat cognitieve therapie, efficiënter is bij het behandelen van oorsuizen, dan tinnitus retraining therapie. Cognitieve therapie verdient dan ook de voorkeur. Het is een vorm van psychotherapie die ontwikkeld is door de Amerikaanse psychiater Aaron T. Beck in de jaren zestig van de 20ste eeuw. Hij onderzocht de psychoanalytische, of psychodynamische, veronderstelling dat een depressie voortkomt uit 'naar binnen geslagen woede' en zou verdwijnen als de oorzaak ervan werd opgespoord en de kwaadheid opnieuw beleefd en verwerkt zou worden. Een benadering dus die uitgaat van het verkrijgen van inzicht in onbewuste emoties en drijfveren. Beck ontwikkelde een theorie en een behandelingswijze waarbij de cognities van de patiënt centraal staan: namelijk de gedachten, fantasieën, herinneringen en opvattingen over gebeurtenissen van deze patiënt. Net als in de RET die is ontwikkeld door Albert Ellis gaat Beck ervan uit dat het niet de gebeurtenissen zelf zijn die een mens negatieve gevoelens bezorgen en daardoor een bepaald gedragspatroon naar bovenkomt, maar eerder de gekleurde bril waardoor patiënt de dingen ziet. Door deze 'disfunctionele' gedachten om te buigen en te leren om de gebeurtenissen anders te interpreteren komt er een objectievere kijk op de eigen gevoelens en waarnemingen, en kunnen negatieve gevoelens verdwijnen waardoor ook het gedrag verandert. Beck heeft een hele lijst van denkfouten samengesteld, die een depressie zouden kunnen veroorzaken en in stand houden. Lees meer op Wikipedia.

17. Een operatie van het oor, let op dit is niet altijd zonder schadelijke gevolgen.

18. Medicijnen zoals Ginkgo Biloba zouden het concentratie vermogen vergroten, al is dit niet bewezen. Bij sommige mensen werkt meer als een placebo. Veel mensen zijn er ook effectief door geholpen.

19. Laat u zo weinig mogelijk stress aanjagen. Alles lukt ook zonder stress. Het is bewezen dat wanneer je rustig kan nadenken dat er betere en gestructureerde oplossingen kunnen gevonden worden gewoon door kalm te zijn. Het is bewezen dat dit ook de totale gezondheid van de mens ten goede komt, zo vermijd je tevens hart- en vaatziektes.

20. Een osteopaat zou ook kunnen helpen. Een osteopaat wordt niet erkend als medische geneesheer maar hij kan u helpen bij het losmaken van gespannen spieren in de nek met als gevolg minder oorsuizen. Vast zittende nek en rugwervels kunnen ook een oorzaak zijn van oorsuizen LET OP! Sommige osteopaten doen ook aan nekwervels kraken dit kan de dood als gevolg hebben. Informeer u goed vooraleer u een behandeling laat ondergaan door een osteopaat, vraag wat hij allemaal zal doen. Als u niet akkoord gaat met bepaalde onderdelen van de behandeling zeg hem dat dan en sta erop dat deze onderdelen niet worden uitgevoerd. Wij kunnen in geen geval aansprakelijk zijn voor enige letsels opgelopen tijdens zo'n therapie. Wij raden u aan zich zeer goed te informeren en we raden zelfs af om de nek-wervels te laten kraken. Een gewone massage van de schouder-streek met betrekking tot het masseren van spiermassa kan ook al helpen.

21. Doe veel zuurstof op door buiten te vertoeven, zit niet de ganse dag binnen. Buiten kan je ook gratis vitamines opdoen van de zon.

22. De zeelucht heeft al meermaals bewezen dat het de gezondheid van de mens goed doet. Het jodium heeft invloed om een traag werkende schildklier. Omdat er geen gras groeit aan de kust zijn mensen die allergisch zijn aan gras hierdoor al even geholpen. Tevens ook astma patiënten ondervinden dat ze veel meer lucht hebben dan elders in het land. Dus dit alles helpt de gezondheid van uw lichaam, zo ook het verminderen van oorsuizen. Zeelucht heeft dus een positief effect op het oorsuizen. Een wandeling aan de zeedijk kan al wonderen doen.

23. Als u in een lawaaierige omgeving terecht komt voor een bepaalde tijd, zorg er dan voor dat u daarna niet te vlug terug in zo'n situatie terecht komt maar laat uw oren rusten zodat de eventuele schade die opgetreden is kan herstellen. Doe je dit niet dan kunnen er trilhaartjes afbreken en voor een suizend geluid zorgen.

24. Gebruik van telefoon en GSM zo veel mogelijk beperken of vermijden. Houd de GSM zo ver mogelijk van u, gebruik desnoods de luidspreker. Wist u dat de straling tijdens het bellen met een GSM schade kan toebrengen aan hersenen, oren, ze zou tevens een oorzaak zijn voor tumoren. Meer over stralingen van GSM's en dergelijke vindt u op de website: http://electro-smog.blogspot.com.

25. Zorg voor afleiding, zet zachte muziek op of laat de televisie spelen zodat u die piep in uw oren niet de hele dag hoeft te horen, zo zal je er veel minder aan denken. En hoe minder je er mee bezig bent hoe beter je het dagelijks leven weer kan opnemen en verder zetten.

26. Probeer vrolijk door het leven te gaan. Geniet van eenvoudige dingen en wees sociaal. Zo vermijd je depressiviteit.

27. Reinig uw oren zo weinig mogelijk met wattenstaafjes of andere voorwerpen.  Oorsmeer moet immers in uw oren zitten. Het heeft een zelfreinigend effect aan de oren en het houd bacteriën tegen en voorkomt dus tal van infecties.

28. Indien het een verstopping van de buis van Eustachius is kan kauwen op bijvoorbeeld kauwgom helpen om de vastzittende massa vrij te doen komen zodat het oorsuizen verminderd en met de tijd zelfs volledig weggaat.

29. Wetenschappers zijn er over eens dat rode wijn tal van goede stoffen bevat die de gezondheid van ons lichaam bevorderen. Denk maar aan het verminderen hart-kwalen, kanker en bloeddruk. Zo zou er in rode druiven en dus ook rode wijn resveratrol zitten, een stof die het gehoorverlies zou beschermen. Er zijn testen gedaan op een groep mensen die geen rode wijn dronken en een groep die wel rode wijn dronken. Het resultaat was dat de groep die regelmatig rode wijn dronk op latere leeftijd nog beter kon horen dan de groep die geen rode wijn dronk.

30. Vitamine B verbeterd de bloedsomloop. Dit wil zeggen dat er meer zuurstof wordt rondt gevoerd in de aderen. Mensen die nog maar net tinnitus of een beetje doof werden door bijvoorbeeld in een luide opgeving te vertoeven kunnen zelfs volledig genezen door vitamine B te nemen mits er niets beschadigd is aan de trommelvliezen. De haartjes die het zwaar te verduren kregen zullen door de vitamine B terug energie en zuurstof krijgen om terug normaal te functioneren in plaats van af te sterven. Zie het als een plant die lange tijd geen water meer gekregen heeft en bijna ten dode is opgeschreven. Verplant deze in uiterst vruchtbare potgrond, heeft het elke dag water en doe er wat groei korrels bij en de plant zal terug heropleven.

31. Een warm voetbadje. Er bestaan elektrische voetbadjes die bubbels en trillingen maken om zo de bloeddooorstroming te bevorderen. Het heeft niet alleen een helende werking op voeten en benen maar ook op het oorsuizen.

32. Je moet altijd positief blijven denken en doen. Het boek 'positief' van Patrick en Anne-Marie Demoucelle moet je beslist eens lezen. Een positieve ingesteldheid kun je leren en verruimt uw leven. Het boek had over iemand die geconfronteerd wordt met de ziekte van Parkinson op een zeer vroege leeftijd. Hij beschrijft hoe hij zijn leven terug op de sporen kreeg. Zo staan er ontelbaar vele situaties en tips in dit boek die zeer nuttig kunnen zijn voor u.

33. Breng een bezoek aan de tandarts om uit te sluiten of je een of andere ontsteking of abces hebt die aan de basis kan liggen van de oorpijn of het oorsuizen. Laat een Röntgenfoto neem van je gebit om zo onderliggende ontstekingen al dan niet te ontdekken.

34. Draag een hoorapparaat zoals de nieuwe AGXs3s als oplossing voor de tinnitus. Het vermindert achtergrondgeluiden, maakt het horen beter en camoufleert de pieptoon in de oren.

35. Kauwen met je mond. Het is algemeen geweten dat wanneer je kauwt of eet dat je hersenen beter gaan presteren doordat het lichaam enerzijds voedingsstoffen binnen krijgt maar wat nog belangrijker is, is dat het de bloedsomloop stimuleert om de hersenen beter te doen werken. Dit heeft ook een positief effect op het oorsuizen. Hoe meer je kauwt hoe beter het wordt, zeker nadat je net oorsuizen hebt opgelopen door bijvoorbeeld een hard geluid. Kauwen gebeurt ook ter hoogte van de oren dus wordt de bloeddoorstroming rond de oren bevordert. En vers bloed is goed want in bloed zit zuurstof en de beschadigde oren kunnen deze extra zuurstof zeker gebruiken om te genezen.

Ik hoop dat deze tips jullie iets verder geholpen hebben. Als jullie andere tips hebben mag je deze altijd achterlaten onderaan bij de reacties.

Deze lijst met oplossingen wordt zeker nog aangevuld naar gelang de verdere ervaring om met het oorsuizen om te gaan. In het begin van de aandoening is het zeker wennen en ziet het er soms hopeloos uit, maar vergeet niet dat er met de tijd een zekere gewenning optreed dit komt meestal na het aanvaardingsproces. De tinnitus zul minder erg gaan lijken omdat u ermee leert leven. U zal zelfs weer in staat zijn om een kopje koffie meer te drinken dan anders of een reep chocolade binnen spelen zonder er al te veel negatieve effecten aan over te houden.


42 comments:

Anonymous said...

Lijstje kan misschien nog aangevuld worden: Ik heb echt baat gehad met accupunctuur. Is niet volledig verdwenen maar zeker verminderd en gestabiliseerd.

1 said...

Ik heb betahistine gehad van de kno,heb het idee dat het marginaal beter word
Weinig bijwerkingen,google het maar eens
Sterkte allemaal

Anonymous said...

Een warm bad? Een lichaam moet juist afkoelen om rustig te kunnen inslapen. Bovendien versterkt het de bloedsomloop en kan het dus zijn dat men de hartslag gaat voelen in het oor, niet doen dus...

ArchiVision said...

Een warm bad helpt wel om te ontstressen en een goede bloedsomloop helpt tevens het lichaam te genezen of te ontdoen van 'giftige' stoffen. Een warm bad neem je inderdaad best niet net voor het slapen gaan net zoals je best niet gaat sporten net voor het slapen gaan.

Anonymous said...

Bij mij werkt een warm bad wel.. net zoals goed slapen en weinig alcohol.. ik hoor mijn hartslag in mijn linkeroor, in de vorm van een suis, als ik op bepaalde plekken druk rond het oor of op mijn achterhoofd (dus op een Ader druk) wordt t geluid minder of anders. Een watje in het oor helpt ook, dat doe ik vaak in voor het slapen gaan. Hopelijk gaat dit ooit over maar ik vrees te ergste..

Anonymous said...

Bedankt voor alle tips, leuk dat mensen de moeite doen om andere mensen te helpen.
Mvg

Anonymous said...

Ik ben er wel achter gekomen, dat stress de ruis/piep sterk verergert. Waardoor het slapen ook moeilijker wordt. Ook wordt het concentreren op het werk, of puzzelen e.d. moeilijker. Heb zelf een behoorlijke gehoorbeschadiging aan beide oren; heb gehoord dat gehoorapparaten de suis sterk verminderen kunnen, of zekfs katen verdwijnen... :-)

Anonymous said...

Hallo mede lotgenoten. Ik heb al een paar jaar last van oorsuizen, het volume was gelukkig niet zo hard. Heb ook sinds die tijd last van jeuk in mijn oor, druppels, zalfjes, van alles gekregen van de huisarts. Niets hielp. Toen heb ik cortisone zalf gekregen voor eczeem, in oor gesmeerd, en helaas, binnen twee dagen is het gepiep in mijn oor 10 keer zo hard geworden. Direct gestopt met die zalf, nu 3 dagen geleden en het gepiep blijft maar irritant hard.

Ik zal de tips eens gaan proberen, dus mensen, last van oorsuizen, kijk uit met cortisone zalf!

Anonymous said...

Bij mij helpt een glas rode porto om tijdelijk te verbeteren.
Yvan.

Arie Bergs said...

Oorsuizen of tinnitus genezen is geen gemakkelijke opgave. Meer dan 10 % van de mensen hebben last van oorsuizingen. Alhoewel er geen magisch middel bestaat zijn er toch vele remedies beschikbaar om deze marteling de kop in te drukken. Als ex tinnitus- en hyperacusis patiënt heb ik door de jaren heen heel wat remedies tegen oorsuizen of tinnitus bijeengebracht. Om u nu uit de nood te helpen heb ik de hele verzameling in een handboek gebundeld "oorsuizen - 100 remedies".

http://www.oorsuizen100remedies.be

In dit e-book komen de verschillende remedies en therapieën uitvoerig aan de orde. Over oorsuizen doen heel wat bakerpraatjes de ronde, die dringend de wereld uit moeten worden geholpen. Eén van de grootste misverstanden is, dat je met oorsuizen maar moet leren leven, omdat er eigenlijk zo weinig aan te doen is. Je kunt dit e-book als één doorlopend geheel lezen, maar je kunt het ook als naslagwerk gebruiken om meer gerichte informatie op te zoeken. Oorsuizen: zelfs als je er niet op tijd bij bent is er wel degelijk iets aan te doen.

Groetjes,
Arie Bergs, www.oorsuizen100remedies.be

Anonymous said...

Ben geneigd te zeggen "Deel uw medische kennis gratis temeer omdat u weet hoe vervelend probleem dit is"

Anonymous said...

Laat checken of je geen B12 tekort hebt.
Als tinnitus is ontstaan door overbelasting met geluid: harde geluiden altijd blijven vermijden, oren veel rust gunnen (bij luide stofzuigers bijv. oordopjes gebruiken, oren dicht houden als er een brandweerauto langskomt enz.). Dat kan tinnitus terugbrengen naar een aanvaardbaar nivo (is mijn ervaring).

Anonymous said...

Ik vermoed dat zilverkaars ook werkt. Slik nu 2 weken een middel (voor andere klachten) waar zilverkaars in zit en merk tot mijn verbazing dat de piep in m'n oor minder erg wordt...

Anonymous said...

heeft iemand praktische tips voor het slapen? In slaap komen?

Anonymous said...

Trage diepe ademhaling kan helpen voldoende te ontspannen om in te kunnen slapen. Volg die ademhaling, vanuit de longen door de neus naar buiten en omgekeerd. Je komt dan in een zacht "deinend" ritme.

Anonymous said...

Om in slaap te vallen zijn op you tube vele verschillende filmpjes geplaatst waarvan je er één kan uitkiezen die het beste je eigen tinnitus maskeert.
zoeken op TINNITUS, of b.v. WHITE NOISE of RAINFORREST zal voldoende resultaten opleveren.

MeLy said...

O wat ben ik blij iets positiefs over tinnitus te horen want van internet word je niet vrolijk. Op mijn 15e heb ik zeer waarschijnlijk al gehoorschade opgelopen door vuurwerk. Nooit geconstateerd door een arts. Sinds enige tijd kreeg ik in de garen dat ik mer dat oor minder hoorde (ach dat is het ergste niet). Kreeg overigens ook steeds meer last van m'n oren bij concerten e.d. Begin dit jaar was ik verkouden en ging m'n of dichtzitten. Verkoudheid weg, oor bleef dichtzitten. Toch maar een bezoekje aan de huisarts en die constateerde een dof trommelvlies dus met oordruppels (zure) en neusdruppels naar huis. Dat hielp wel echter de oordruppels gingen irriteren. Daar moest ik dus mee stoppen en met de neusdruppels verder. Dat ging enige tijd goed (op vakantie in Italie minimaal last gehad) maar eenmaal terug begon de ellende weer. Nu inmiddels bij de kno geweest en zijn m'n oor en neusholte bekeken. Waarschijnlijk een geïrriteerde buis van Eustachius dus weer neusdruppels gekregen. Over twee weken krijg ik ook een gehoortest. Helaas begon het oor vorige week weer te ruizen �� dus ben weer met de oordruppels begonnen maar tot nu toe weinig verbetering. Heb er nog een zoem in mijn hoofd waardoor ik nu al twee nachten bijna niet geslapen heb �� ook was ik misselijk en moest ik spugen. Geen evenwichtsverlies oid. Straks maar even naar de huisarts, ben de laatste tijd ook erg druk en gespannen en dat zal ook niet goed zijn....

Anonymous said...

ipv osteopaat. Ga eens naar een orthomanueel therapeut. Deze kraakt niet maar manipuleert je gewrichten. Vooral C4 nekwervel heeft invloed op je buis van eustachius. Als ik naar mijn orthomanueel therapeut ga is het een stuk minder Vertel dus tijdens je gesprek dat je oorsuizen hebt. Kijk voor een therapeut http://www.nvomg.nl/ Orthomanuele therapeuten kraken volgens mij niet. Tenminste de mijne niet. Je ligt op een bank en dan kijkt hij en tekent eventueel op je huid. Dan moet je bijvoorbeeld op je rechterzij liggen en hij duwt wat niet heel erg op je gewrichten. dan ga je zitten. je beweegt weer en dan links liggen. etc etc. De eerste keer kan de behandeling duurder zijn omdat ze dan heel veel aan je vragen ziektegeschiedenis,medicijngebruik en dat soort dingen. Daarna wordt het goedkoper. Meestal heb je 5 behandeling nodig de eerste keer nodig,daarna alleen als je het nodig vindt. Of 1 a 2 keer per jaar een APK. Dus nekpijn en de dichte buis van eustachius. Het kan zijn dat de spiertjes van je buis van eustachius iets is. Ga eens naar een orthomanueel therapeut. Uiteraard altijd naar je huisarts gaan.

Anonymous said...

Hallo zelf heb ik nu al 2maand en een half oorsuizen. de avond ervoor had ik naar een fuif geweest. Ook heb ik in de ochtend een redelijke klap gedaan met mijn hoofd tegen een kofferbak. Na 2 dagen oorsuizen en misselijk te zijn(waarbij braken ook) ben ik naar huisdokter geweest die mij betahistine liet nemen. Na een week ik ook naar Kno-arts ben gegaan doordat oorsuizen steeds niet minderde. Bij Kno-arts is besloten dat ik geen gehoorschade had, maar dat klap mij een hersenschudding had gegeven + iets kon gedaan hebben met mijn evenwicht. Daardoor werd er een evenwichtstest ingeplant voor volgende maand. In afwachting van evenwichtstesten werd er mij cortisone kuur van 2 weken vooropgesteld. Op kerstavond ben ik opnieuw slecht geworden na 2 cava's en een aantal voorgerechten. Waarbij ik op kerstmis naar spoed werd overgebracht voor onderzoek. Hierbij is er een bloedonderzoek geweest die ziekte van ménière heeft uitgesloten. Ook werd er een CT-scan en NMR-scan gedaan waaruit ook alles in orde eruitzag. Na 2 weken opnieuw in orde gevoelt te hebben en oorsuizen op achtergrond te hebben kunnen verdringen ben ik opnieuw slecht gekomen na een Veddet te drinken in middag met een stevige boterham. voor 3-4 dagen heb ik mij gesleept in de dag waarbij ik zelf naar de deprissieve kant ging. Hierbij had ik afspraak waarbij gedacht word dat het probleem in mijn nek ligt = Whiplash met de kofferbak. Hiervoor ben ik nu in behandeling bij een kinesist.
Ook in mijn evenwichtstesten werd er niets gevonden waarbij mijn evenwicht uitstekend was. Ook werd de Ziekte van ménière definitief uitgesloten door nog eens een gehoortest te doen die de zelfde uitslag gaf als 1e gehoortest= geen gehoorschade alles in orde.

Zelf ben ik nu al weer 2 weken in orde waarbij ik me oorsuizen kon verdringen tot de achtergrond. Ook zijn me duizelingen en pijn in het hoofd minder dan in het begin. Weet niet als dit komt door kinesist therapie of niet.

Alleen vandaag heb ik opnieuw een mindere dag waarbij ik weinig heb kunnen slapen door oorsuizen, ook voel ik een lichte druk in mijn oor. Hoop dat ik morgen opnieuw in positieve trend kom waarbij ik me oorsuizen kan verdringen en normaal kan verder leven. Waarbij zoals mijn moeder me altijd zegt ik het zonnetje in huis ben.

ArchiVision Directory said...

Aan: Hallo zelf heb ik nu al 2maand en een half oorsuizen. de avond ervoor had ik naar een fuif geweest. Ook heb ik in de ochtend een redelijke klap gedaan met mijn hoofd tegen een kofferbak.

Het kan zijn dat het inderdaad van de Whiplash komt. Hopelijk krijgt de kinesist all uw wervels terug op de juist plaats mits een aantal behandelingen.

Wat ik u vooral wil meegeven is dat het in het begin moeilijk is om het oorsuizen te aanvaarden, zeker ook de mindere slaap. Maar ook voor jouw blijft er hoop. Als uw nekwervels terug mooi in lijn staan zou het probleem al kunnen opgelost worden. Probeer het oorsuizen een plaatsje te geven waardoor je er niet constant aan hoeft te denken en heb geduld. Bij mij is het al heel wat minder bij 5 jaar geleden, nu hoor ik het af en toe maar eens als ik wat luidere muziek heb gehoord of zeer gestresseerd ben. Heb je al eens een kersenpitten kussentje geprobeerd voor uw nek, warmte zou al eens een verzachtend effect kunnen hebben. Probeer gerust de bovenstaande tips, sommige tips zullen een positief effect hebben, andere minder maar dan weet je ten minste wat er helpt. Hoe is het met uw evenwicht, want oorsuizen kan ook gepaard gaan met een hersenschudding waarbij mogelijk ook het evenwichtsorgaan verstoort werd. Dit verklaart ook het onwel worden en braken. Vermijdt dus voorlopig alcohol, koffie (caffeïne) en energiedrank. Probeer eens gedurende een periode zeer gezond te eten, fruit, groenten,... desnoods aangevuld met een vitamine-kuur. Ironisch genoeg klopt het ook dat veel mensen minder oorsuizingen hebben als ze beter hebben geslapen. Vermijdt ook drukte en stress.

Hopelijk kan ik u hiermee een helpende hand toereiken.

PS:
Weet dat je nooit alleen bent met dit soort problemen, ook al verstaan of erkennen andere mensen rondom u het probleem niet direct.

Geef nooit op, blijf hopen, want beetje bij beetje weet ik zeker dat het goed komt, te beginnen met veel rust.

Jo said...

Ik heb al 19 jaar Tinnitus en acussis. Het is steeds erger geworden en nu zo hard en oorverdovend dat ik het "omgaan mèt" ben gepasseerd. Ik heb alles gedaan om er mee te leven maar nu is dat bijna niet meer mogelijk.
Normaal functioneren is er niet meer bij. Ik ga iedere dag uren fietsen, eet afwisselend en gezond en leef van dag tot dag. Helaas ben ik alleenstaand en veelal op mezelf teruggeworpen en drukke ruimtes en veel door elkaar gepraat kan ik niet meer verdragen evenals harde muziek in winkels ,verkeersgeluiden zoals
trams en sirenes. Telefoneren doe ik kort en weinig, liever via de mail. 's avonds lees ik, kijk t.v. en ga niet te laat naar bed en 's morgens vroeg op. Ik houd erg van de natuur. Soms heb ik tegenwoordig momenten van ik kàn niet meer, zó hard is het geluid alsof mijn hoofd uit elkaar wordt getrokken en de extreme duizeligheid , een soort zeeziekte, komt plots opzetten. ik heb alle artsen, deskundigen, therapieën, medicijnen, enz,, al gehad .

ArchiVision Directory said...

Jo,
Het is misschien gemakkelijk gezegd maar je moet blijven hopen.
Probeer zo veel mogelijk van het leven te genieten, ook al is het moeilijk.
Alles wat positief is moet je koesteren en prioriteit aan stellen. Dit geld voor iedereen, ook voor mensen die geen tinnitus hebben maar bijvoorbeeld een depressie of burn-out hebben. Een time-out kan wel eens handig zijn om terug op krachten te komen. Verander bijvoorbeeld van een full-time job naar een half-time job. Maar zorg voor genoeg afleiding door hobby's, sporten, shoppen,...
Geloof me er zijn zoveel dingen die het waard zijn om voor te leven, zo hebben we onze kinderen, ons geliefde, ouders, vrienden, collega's, huisdieren en andere geliefden. Het is niet verboden om van materialisme te genieten, een nieuwe auto, de laatste CD of DVD uit de winkel,.... En iets wat ik iedereen kan aanraden: doe gewoon uw goesting! Maakt niet uit wat anderen vinden of niet vinden van wat je doet, als jij je maar beter door gaat voelen!
Ook al heb je beperkingen, maak het leven zo waardevol als mogelijk, kijk maar naar de vele mensen die revalideren na een ongeluk en zo een volledig nieuwe wending aan hun leven hebben gegeven.

Anonymous said...

Ik heb sinds maart 2014 na een verkoudheid dat oorsuizen gekregen. En daarop nog draaiduizeligheid.
Nog steeds is het niet opgelost.
Ik heb wel een prolactinoom in de hersenen van 6 mm , maar volgens de endocrinoloog heeft dat er niets mee te maken..
Terwijl de NKO arts zegt dat het misschien wel iets met dat heeft te maken.
Ik weet alleen maar dat ik niet kan functioneren, niet kan werken en mijn hoofd niet kan gebruiken. Ik ben een boekhouder en zit nu al zolang thuis.
Iedere tip is welkom !

Anonymous said...

Deel 1
Gezien de lengte van dit bericht dan maar in twee delen
Tinnitus komt in vele vormen voor. Zoals velen met mij wanneer je getroffen wordt met de heftigheid ervan wordt je leven op zijn kop gezet. Dit geldt ook voor je dierbaren. Zelf is dit mij overkomen na een kop staart botsing buiten mijn schuld om waarbij er een hersentrauma is vastgesteld. Extra wrang dus. Van de duizenden zenuwcellen zijn er cellen beschadigd waardoor het deel welke gehoor signalen naar de hersenen transporteert permanent zijn beschadigd echter snappen de hersenen dat niet en blijven signalen versturen met gevolg dat ik deze waarneem als Tinnitus. Resultaat bij mij is hyperacusis en tinnitus. Uiteindelijk is na veel onderzoek, ja je herkend hem al, de mededeling leer er mee te leven zoals velen onder ons te horen hebben gekregen en accepteren. Echter de impact maakt dat lang niet zo gemakkelijk als wordt voorgesteld. Een GGMD training heeft bij mij helaas niets opgelost. Hoop met deze uitspraak niet iemand te krenken. Sterker nog Tinnitus zonder aanwijsbare oorzaak lijk me nog lastiger om mee om te gaan. Wat geadviseerd wordt is niet te gaan zoeken op het internet. Deel die mening maar kijk, ik zoek soms ook nog wel eens. Wat mij opvalt is dat er naast veel organisaties en artsen zijn die bijzonder commercieel zijn ingesteld of wel niet in het belang staan voor het oplossen van het probleem, maar dit aangrijpen voor eigen inkomsten. Oke dat mag het is een vrij land dus wie ben ik om daar iets van te vinden.
Wat ik wel heb geleerd en ervaren dat er best wel medici zijn welke zich wel bewust zijn van de ernst en ook meewerken aan voor ons een passend model waarbij je uit de voeten komt. Nee het gaat niet weg maar het gevoel dat je stapjes kan maken is best wel iets om voor te knokken.
Voordat het een heel lang verhaal gaat worden hierbij een paar tips.
Zelf heb ik ruismaskeerders voor beide oren. Via de audioloog is nauwkeurig vastgelegd op welke frequentie de in mijn geval hoge fluittoon zit. Met de audioloog is gekeken naar een maskeerder met een bluetooth functie welke gevonden is in een Siemens gehoorapparaat,maskeerder type life 500. Voordeel om vast te laten leggen waar precies de toonhoogte zit, is om dit in de maskeerder bij te stellen want in mijn geval zit bij de fluittoon ook een verminderde gehoor ontvangst. Zou je deze versterken is mijn ervaring dat ook de Tinnitus in last toeneemt. Je moet dus uit dat gebied blijven zodra je maskeerder wordt afgesteld. De overige frequenties van gehoor verlies moeten wel gecompenseerd worden daar er anders te veel aan je voorbij gaat en je extra aandacht moet gaan geven om gesprekken te volgen. Dit is weer nadelig voor de beïnvloeding van je Tinnitus. De maskeerder stuurt een soort ruis uit dat samen opgaat met de tinnitus waardoor de hoge fluittoon dragelijker wordt in de vorm dat het tinnitus geluid een soort wordt omgebogen. Dit geeft enige verlichting. Velen zullen dit ook hebben geprobeerd maar na korte tijd hier vanaf hebben gezien. Dit is echt proef draaien. Je zit met twee dingen naast het juiste instelproces welke alleen een goede maar vooral geduldige audicien voor elkaar kan krijgen en wennen aan het dragen van een gehoortoestel. Wel probeer deze eerst een tijd uitgeschakeld en voer dan de tijd op welke je deze aanzet. Nu waarom bluetooth. Ik wou me hersenen weer trainen op nieuwe geluiden. Wel niet nieuw maar nu vervormt. Wat ik waarnam is dat geluiden anders worden ervaren. Kreeg op een aantal geluiden een schrikreactie terwijl deze voor mijn ongeval normaal waren. Ook kwamen er geluiden extra hard binnen. Door de geluiden op te nemen waar deze reactie op werd getriggert en dagelijks over een periode via mijn gehoor set uit te sturen (dan kon via de bluetooth functie) ben ik steeds stapje voor stapje verder gekomen. Ook was het mogelijk om in plaats van de standaard ruis een andere rustgevende geluid mee te sturen. Dit is zoeken maar met geduld kom je best een stuk verder.
lees verder deel 2 s'nachts.

Anonymous said...

Deel 2
S'nachts ja dat is een probleem want dan moet de maskeerders uit. Wat te doen dacht ik. In TRT boeken worden natuurgeluiden benoemd maar dat hielp bij mij niet. Je ervaar je in een ander dan je huiselijke omgeving. Gezien slapen heel slecht gaat kwam ik op het idee om de geluiden op te nemen in mijn omgeving. Deze zijn voor je hersenen een herkenbaar patroon maar worden door woning isolatie doorgaans afgesloten. Door deze af te draaien werd ik s'nachts een stuk rustiger al is het slapen tot op heden nog steeds een groot probleem. De geluiden s'nachts kunnen afbouwen het overige beoefen ik nog steeds. Het is ook niet verkeerd om een paar keer op de dag in stilte naar je tinnitus te luisteren in plaats van het weg te proberen te stoppen. Je gaat er dan anders naar kijken. Accepteren o ja daar begonnen we. Ik denk dat niemand dat kan als je er al heel veel jaar mee loopt en het je dagelijks leven dusdanig beïnvloed dat je er niet om heen kan. Mee leren omgaan is voor mij iets anders. Dat is actief bezig zijn met het indelen van je leven zodat de hinder binnen de kaders van het acceptabele blijft. Midden weg is wel dat je hierbij je partner betrek anders heb je mogelijk nog een ander probleem. Heel veel medicatie geprobeerd welke soms heel even effect hadden maar zo sterk dat je vervolgens als een slapjanus de dag door moest komen. Ik gebruik nu uitsluitend Rivotrill. Vele verhalen hierover maar voor mij helpt het om in slaap te komen. Het verminderd je hersenactiviteit welke het gemis aan geluiden compenseert waardoor de signalen welke juist in stilte tussen oren en hersenen in deze periode juist actiever wordt beïnvloed. Lees maar hierover testen van personen die in een stille kamer werden geplaatst. Vele hoorden een soort van tinnitus. Je hersenen zijn in stilte juist actief op zoek naar geluid. Ondanks uitgebreid onderzoek bij de slaappoli blijf doorslapen al jaren een probleem. Maar gezien de ernst van het letsel welke in kaart is gebracht zal dat ook niet op te lossen zijn. Tinnitus is voor het slaapgedrag mogelijk niet alleen de oorzaak. Wel tot op heden lukt het nog met 3 uur nachtrust. Voor hoe lang, dat is koffiedik kijken. Ik hoop jullie hier toch wat tips mee te hebben kunnen geven. De oplossing ligt na mijn mening voor een groot deel bij de patiënt want Tinnitus moet niet te lichtvaardig na worden gekeken.
De personen welke verder naar wordt onderzocht moeten uitkijken niet proefobjecten te worden. Bij velen waar je binnen stap is het eerst een dik pak formulieren invullen vanwaaruit een selectie kan worden opgemaakt. Ik weet dit uit ervaring. De rest zal met een basis recept naar huis worden gestuurd. Treurig maar helaas de realiteit.
Uiteraard is veel onderzoek nodig. Maar of dit op een juiste methode wordt gedaan trek ik sterk in twijfel gezien al reeds in de middeleeuwen naar oplossingen wordt gezocht. Ik zal het wel niet mee maken maar ik mag hopen dat de generaties na ons wel de stilte kunnen herbeleven.
Succes lotgenoten.

Anonymous said...

hoe komen jullie toch aan de juiste hulp? ik ga van huisarts, naar spygoloog, heb ggmd gemaild, mail met het NVVS...en word maar van het kastje naar de muur gestuurd, ik word zo knettergek van dat lawaai, en dan lees ik geef niet op: nee ik heb 4 kids, 5 hondjes, heb een lijfje wat zeer doet,door botafwijkingen...en echt alles heb ik geaccepteerd.....maar deze lawaai, maakt me zo ongelukkig, ik heb pijn in me ogen, oren, schedel....volg op het moment manuell therapie.....maar volgens mij word het alleen maar erger...mijn vraag is steeds: ik kan alles aan, maar me tinnitus niet meer, help mij om het te accepteren, geef mij handvaten...nu mag ik juni komen voor een informatie dag bij het radboud, maar staat er onder wil je indiduvele hulp dan moet je 6 maanden wachten....nou dat ga ik dus echt niet redden....zou graag met mensen willen mailen of iets dergelijks om tips uit te oefenen, om elkaar te steunen, want ik voel me hier door zo eenzaam en alleen........manuela98@hotmail.com

ArchiVision Directory said...

@ Manuela: Heb je alle bovenstaande tips al geprobeerd?
Je mag trouwens nooit opgeven. Plots kan de oorsuizing drastisch verminderen zoals bij mij het geval was na een drietal jaar. Wat er ook gebeurt je mag nooit opgeven. Zorg goed voor uzelf en doe uzelf nooit nog iets te kort. Profiteer zoveel mogelijk van het leven, hoe lastig het ook kan zijn met een oorsuizing die er constant is.
En ter verduidelijking: Je bent helemaal niet alleen! Je moet blijven hopen want samen met 10 % van de hele wereldbevolking die tinnitus heeft zoeken wij voortdurend naar oplossingen om het oorsuizen te doen stoppen of te verminderen.

Mariette said...

Dag allemaal, ik heb sinds 2 maanden tinnitus en ben erg bang dat het nooit meer zal overgaan. De KNO arts kon niets vinden en zei dat hij niets voor mij kon doen.
Ik ben blij om wat uit te kunnen wisselen met jullie! Groeten Mariette

Mariette said...

Ik ben blij dat ik jullie gevonden heb, heb sinds 2 maanden tinnitus, erg angstig.....

Marc Caris said...

Ik ben ook blij dat ik deze blog heb gevonden. Ik heb sinds 1,5 maanden Tinnitus en sinds 1 jaar overgevoeligheid voor geluid. Het zou kunnen dat ik het heb door lagdurig gebruik van benzo's; ik ben deze een drietal jaren geleden beginnen te nemen omdat ik angstaanvallen ben gaan ontwikkelen na het vaststellen van blaaskanker. ze hebben deze ziekte welliswaar kunnen behandelen zonder chemo en sinds heden is het niet meer teruggekomen. Ik ben 3 maanden gestopt met de benzo's en neem nu een antidepressivum (welk goed helpt). op het moment ben ik oplossingen aan het zoeken tegen oorsuizingen, volgende week moet ik onder de MRI scan met mijn hoofd om hier misschien uitsluitsel te krijgen...?
alle tips zijn welkom; Veel succes allemaal.

Unknown said...

marc hadden ze iets gevonden tegen dit oorzuisen?

Nick Van Binsbergen said...

Ik heb sinds afgelopen maandag oorzuisen dit is gekomen nadat mijn linkeroor ineens dicht zat. Ik ben naar de huisarts gegaan en die zei dat het waarschijnlijk aan de buis van Eustachius ligt door verkoudbuis. Maar toen had ik deze oorsuis nog niet, ik ben erg bang dat dit niet over kan gaan. Weet iemand misschien of dit over kan gaan want ik wordt hier gek van en heb nog me hele leven voor me want ik ben pas 16. Ik ben heel erg bang hiervoor alsjeblieft kan iemand mij zeggen of dit over kan gaan als het aan de buis van Eustachius ligt.

Mvg Nick

ArchiVision Directory said...

@ Nick. Heb je al een afspraak gemaakt met een KNO-Arts (Neus, Keel en Oorarts). Die zal u zeker op weg kunnen helpen. Hopelijk is het voor jou een tijdelijk probleem en het het oorsuizen snel van de baan. Houdt ons op de hoogte en vergeet niet om de tips eens uit te proberen, wie weet ben je hiermee al heel wat verder geholpen.

Anonymous said...

Hallo mensen, ik heb nog nergens gelezen bij al deze reacties, dat de nieren en lever en wellicht ook andere organen van invloed kunnen zijn op oorsuizingen.Volgens de Chinese gezondheidsleer hebben zij respectievelijk met oren en ogen te maken.
De acupuncturist weet dit ook.De nieren zouden bijv. een hoge fluittoon kunnen veroorzaken en de lever een gedreun. Ikzelf heb inmiddels al vele jaren last van oorsuizingen, al vele wegen bewandeld en gemerkt dat zeker voeding, dus wat je eet,dat dat van invloed kan zijn op oorsuizingen. Dat is in hierboven genoemde tips trouwens ook bevestigd.Een ontgiftingskuur voor de lever bijv.kan een aanrader zijn.
Inderdaad ook medicijnen kunnen een neg. effect hebben op tinnitus, dus geen diuretica nemen , geen anti-biotica !, zelfs aspirine en paracetamol kan al van invloed zijn, dit hangt ook van de persoon af.
Inmiddels is er een boekje uit wat ik jullie zou willen aanraden wat ik pas heb, dus nog geen ervaring mee, van Maria Holl: " Oorsuizingen Verminderen, oefeningen voor duurzame verlichting van oorsuizingen zonder medicijnen" ISBN:978.90.8840.004.9

ArchiVision Directory said...

Ik heb de indruk dat oorsuizen ook als een soort persoonlijke barometer kan werken.
want sinds een aantal dag sta ik 's morgens op met het probleem dat wanneer er gesproken wordt, dat ik telkens een 'tuut' in mijn linker oor hoor, maar dan enkel bij de hogere tonen. Bij de lagere tonen heb, hoor ik geen 'tuut'. Ik hoor het getuut als een soort morse code. Het moet wel gezegd dat er de 2de dag hevige sneeuw is gevallen in ons land. Kan het weer in verband worden gebracht met mijn oorsuizen? Net zoals bijvoorbeeld mensen die een breuk hebben gehad aan hun botten dit kunnen voelen in kouder weer. Kan iemand dit bevestigen?

Anonymous said...

mijn zus heeft twee jaar geleden ineenkeer tinnitus gekregen, ze is toen naar dtl gegaan voor een infuustherapie, nl en belgie erkennen deze niet, ze heeft alles zelf betaald, maar het heeft zeker voor 75 tot 80 procent geholpen, je moet dit wel liefst binnen 3 mnd doen.maar je kan een poging wagen als je het langer hebt, sommige mensen komen er zelfs helemaal vanaf. sommige mensen zijn ook geholpen door een soort bloedverdunner. sommige nl huisartsen geven dit ook. en idd manueel therapeut of osteopaat helpt, zeker in combi met een infuustherapie.infuustherapie wordt alleen gegeven in dtl, oostenrijk.

ArchiVision Directory said...

Heeft er iemand ervaring met de geluidsterapie van op onderstaande website:
http://tinnitusterminator-program.com/video/?suid=zutRAme6U44-tgYS7wDoWJ,rOsb

Anonymous said...

Het is gewoon niet te genezen. Simpel. Ik heb het al 6 jaar. En het wordt alleen maar erger, dus harder. Die constante pieptoon is zo overweldigend dat je je op niks meer kan concentreren. Het beinvloed je totale leven waardoor de kwaliteit schrikbarend achteruit gaat.

Goldfried Blowmans said...

Atlasprofilax massage al geprobeerd?

ArchiVision Directory said...

@ Goldfried Blowmans. Van Atlasprofilax massage heb ik nog nooit gehoord. Wat houdt dit juist in en wat doet het precies om de tinnitus te verminderen.

ArchiVision Directory said...

@ Anonymous van 7 September. Ik herken dit probleem. Het oorsuizen is bij mij dan wel wat verminderd maar in combinatie met kleine kindjes (een baby en een kleuter) is het extra moeilijk om te slapen en om overdag mij te concentreren. Ik sluit mij ook steeds vaker af van de wereld en wil het leven anders gaan aanpakken maar weet niet goed hoe er aan te beginnen. Hier kun je zowat lezen in welke situatie ik mij nu bevind.

Anonymous said...

Sommige geluiden zoals rinkelende bellen, sprinkhanen hebben niets met tinnitus te maken maar met spirituele ontwaking. Deze geluiden worden ook wel Inner Sound genoemd. https://www.ananda.org/ask/chakras-awakening-cricket-sounds-pressure-forehead/

Post a Comment