Search trough the ArchiVision Directory:

Tomantensoep met blokjes gerookte zalm, recept voor een voorgerecht

Een lekkere tomatensoep met aroma's van gerookte zalm in de vorm van blokjes opgewerkt met wat room of melk.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 6 grote tomaten
- 2 eetlepels tomaten concentraat (tomatenpuree)
- 1,5 liter water
- 2 eetlepels room of melk
- half blokje groentebouillon
- 2 handen vol gerookte zalm

Bereidingswijze:
- neem een kookpot waar je alle ingrediënten in voegt zoals in onderstaande volgorde
- snij de tomaten in stukjes
- voeg uw half blokje groentebouillon en het tomaten concentraat toe
- giet het water over de tomaten en de groentebouillon
- laat het geheel 20 minuten koken, af en toe roeren
- mix en zeef de soep zodat er geen velletjes meer overblijven
- kruid de soep met peper en zout
- voeg er vervolgens de room of melk aan toe
- maak dat de soep kookt
- snijdt de gerookte zalm in kleine reepjes of blokjes

Serveren:
Net voor het serveren voegen we de blokjes gerookte zalm toe. Zorg hierbij dat de soep kookt zodat enkel de buitenkant van de gerookte zalm gehaard word, de binnenkant moet zacht gerookt blijven zodat je de smaak van gerookt zalm blijft proeven.

No comments:

Post a Comment