Facebook moeheid

Terwijl iedereen achter al die computer-schermen zit, gaat de echte wereld aan ons voorbij. En dit kan niet meer volgens vele mensen. 'Facebook-moeheid' wordt het genoemd. Een nieuw fenomeen. Het is een beetje zoals ontstressen maar dan op technologisch vlak.

We zullen ons deze vakantie dus niet alleen ontladen van de stress maar ook afstand doen van onze computer, PDA en zelfs onze gsm gaat dicht. Het ergste is dat alle deze technologische snufjes soms ook, zonder dat men het door heeft, stress teweeg brengt.

De hype van Facebook, Twitter, Netlog en andere sociale netwerken heeft al veel invloed kunnen uitoefenen op ons sociaal leven. Als er natuurlijk alleen maar achter de PC gezeten wordt dan valt er na een eindje zelfs niet veel meer te vertellen op deze sociale netwerken.

1 op 5 echtscheidingen door Facebook
Een ander fenomeen is het feit dat er maar liefst één op de vijf echtscheidingen in de VS te wijten is aan de sociale netwerksite Facebook. Dit blijkt uit onderzoek gevoerd door het echtscheidings-bureau 'Divorce-Online'. Hel wat 'vrienden' durven op Facebook wel eens openlijk seksueel getinte boodschappen achter laten op webpagina's van getrouwde mannen en vrouwen. Voor koppels die al huwelijk problemen hebben is dit vaak de laatste druppel. Meestal ook doordat deze boodschappen afkomstig zijn vrienden die de andere partner niet eens kent.

Ontslagen door gênante foto of Facebook
We horen het af en toe wel eens. Sommige mensen kregen hun ontslag door een gênante foto's die door anderen op Facebook werden geplaatst. Aan werk geraken wordt moeilijk. De meeste bazen checken gewoon op internet de Facebook pagina's van hun aan te werven werknemers. We houden dan ook ons hart vast voor tieners en studenten die nu hun Facebook vol gooien met vertrouwelijke informatie en gekke foto's. Zullen ze ooit nog aan deftig werk geraken? En verder vielen er ook ontslagen door te 'Facebooken' tijdens de werkuren, blijkbaar een geldige regel om ontslagen te worden.

Lily Allen zweert alle technologische snufjes
Facebook, Twitter en zelfs haar e-mails moeten eraan geloven. Haar Blackberry en laptop gaan vanaf nu in de koelkast. Lily is het het beu om 24 op 24 en 7 dagen op 7 klaar te staan om alles met de hele wereld te delen. De Britse zangeres is nogthans wereldberoemd geworden door een aantal liedjes op haar internetblog te plaatsen. Maar nu heeft ze alles wat technologie is aan de kant geschoven want het werd een grote verslaving. Ze wil het echte leven niet aan zich laten voorbij gaan. En gelijk heeft ze. Lilly is bijlange niet alleen want we worden allemaal stilletjes aan 'Facebook-moe'.

Is de hype bijna voorbij of blijft het duren?
Vele mensen denken dat Facebook een hype is en weldra binnen afzienbare tijd, een jaar of twee, een stille dood tegemoet komt. Jonge mensen zijn begonnen met Facebook maar zodra, ma, pa en zelfs opa en oma op het internet hun Facebook-pagina hebben aangemaakt werd het niet meer zo aantrekkelijk voor de jongeren. De meeste jongeren stapten dan uiteindelijk over van Facebook naar Netlog, een social-network die meer gericht is op jongeren. Dit omdat jongeren hun eigen privacy willen ten opzichte van hun ouders en grootouders. De vraag is waar dit alles zal eindigen? Is het een hype die voorbij zal gaan of wordt Facebook een vaste waarde in ons technologische leven?

No comments:

Post a Comment