Search trough the ArchiVision Directory:

Beste nederlandstalige komieken uit Nederland en België

Hier volgen een aantal van de beste komieken en cabaretiers van de lage landen. Deze personen brengen u stand-up comedy en sketches vol grappen en grollen. Wie een echte liefhebber is van humor in de vorm van sketches en stand-up comedy moet zeker onderstaande eens de shows van onderstaande artiesten eens bekijken.

Chris van den Dorpel
Deze Vlaamse komiek staat bekend voor zijn sketches met tal van typetjes zoals Kamiel Spiessens, MC Joel, Snellen Eddy, Jimmy B, Ronny King, Filip en tal van andere acts. Hij emitteerde ook wel eens bekende Vlamingen zoals Jef Goeibrechts, Jambers en Jan Hoet.

Geert Hoste

Deze Vlaamse stand-up comedian had een jaarlijkse conference dat telkens met nieuwjaarsdag op de nationale televisie werd uitgezonden. De inhoud was actueel, politiek getint en het Belgisch koningshuis mocht zeker niet ontbreken in zijn shows.

Urbanus
Deze Vlaamse komiek deed niet alleen zalen vol lopen maar had ook hoofdrollen in tal van Vlaamse komische films. Er werd zelfs een serie 'Urbanus' gemaakt. Daarnaast zijn er nog de Urbanus-strips en zijn albums vol met grappige liedjes.

Jacques Vermeire
Een komiek in hart en nieren zelfs tijdens een quiz zoals 'De 3 Wijzen' bleef hij grappig. Op de planken staan is zijn lang leven. Samen met al zijn 'zielige' typetjes verbaast hij nog elke dag tal van mensen. Maar het bekendst werd hij door de grappige serie FC De Kampioenen waar hij de rol van DDT als garagist op zich nam. In deze reeks heeft hij altijd pech en roept hij vaak 'Zal't gaan ja!' als de Kampioenen zijn leven weer eens zuur maken.

Henk Rijkaert
Dit is één van de nieuwe Vlaamse komieken en valt op door zijn bakkebaarden.

Wouter Deprez
Belgische stand-up comedian die de zware aspecten uit het leven, zoals kanker, niet schuwt in zijn shows.

Hans Teeuwen
Een Nederlandse komiek die nogal eens durft te overdrijven en toch grappig blijft.

Jandino Asparaat

Deze Nederlandse komiek is bekend van zijn 'Buena Vista' show vol humor, dans en show. Hij presenteert ook nog de Dino show. Daarin komt een rubriek 'Alles kan kapot' waarin de vrouw van een koppel kinky vragen moet beantwoorden terwijl de man een koptelefoon aan heeft. Daarna dient de man de antwoorden van de vrouw te raden voor een prijs ... hilariteit alom.

Alex Agnew

Alles moet er aan. Deze Antwerpse komiek en hard rock fanaat doet sportpaleizen vol lopen. Zijn shows zijn vaak racistisch getint maar met diepgang.

Freddy de Vadder
Grof gebekte West-Vlaamse komiek die alles liefst zo plat mogelijk verteld en er niet voor terugdeinst om zijn publiek uit te schelden.

Toon Hermans
Oeroude stand-up comedy uit Nederland. Hij verliet ons al een aantal jaren maar zijn humor blijft voortbestaan op de televisie en in zijn grappige liedjes.

Gaston en Leo
Dit Antwerps duo maakte vooral grappige sketches met de bijhorende, vaak spastische, bewegingen van Gaston. Daarnaast maakten ze ook de film De Paniekzaaiers. Maar hun hart bleef toch bij de zaalshows waar ze elkaar dan ook ontmoet hebben.

Philip Geubels
Bekend als komische sidekick in de Slimste Mens maar ook van zijn zaalshows en eigen televisie-series: Geubels en de Belgen en Geubels en de Idioten. Zijn humor wordt altijd met een nasaal stemmetje gebracht en dit maakt het allemaal nog wat humoristischer.

Geniet van deze komieken en hun soms wat aangebrande humor.

Kennen jullie nog grappige komieken voeg ze dan zeker toe via onderstaande commentaar.

No comments:

Post a Comment