Search trough the ArchiVision Directory:

Anders gaan leven door een gebeurtenis in je leven

Bij mij heeft 'het anders willen gaan leven' een zoektocht geworden om het over een andere boeg te gaan gooien. Ik weet enkel nog niet hoe ik het zal aanpakken. Wat ik wel weet is dat ik van onderstaande negatieve invloeden, gedachten, stress en lichamelijke klachten af wil. PUNT!

Negatieve gedachten
Vaak sluipen negatieve zinnen mijn gedachten binnen. Zoals: 'ik kan het niet meer aan', 'wat moet ik gaan doen', 'ik stop er mee', 'hoe moet het nu verder', 'ik ben op', 'ik kan niet meer'. Dit en nog meer van deze negatieve al omvattende boodschappen dienen uit mijn te verdwijnen en plaats te maken voor meer positieve, gedachten en gevoelens. Dit dient te veranderen in mijn leven, en wel nu meteen want het is 5 voor 12.

Stress, lichamelijke klachten en 'het verkeerde systeem'
De vele stress-situaties, de lichamelijke klachten zoals oorsuizen en hart-kloppingen en geen conditie, depressie en 'het klopt niet meer in mijn hoofd' doen mij nadenken over het leven en hoe het leven nu juist zou moeten verlopen. In ieder geval, het 'systeem', waarin ik mij nu in bevindt, slorpt al mijn energie op. Ik laat ook heel vaak over me heen lopen en niets boeit mij nog. Hopelijk kan ik dit alles wat verbergen voor mijn kindjes want ik wil niet dat ze mij zo zien, en daar heb je dan natuurlijk nog het schuldgevoel die er bijkomt.

Concentratiestoornissen
Het oorsuizen in combinatie met kleine kindjes maakt het mij extra moeilijk om te slapen en om mij overdag goed te concentreren. Je maakt fouten op het werk en weet niet meer of je het nog allemaal aankan. Zo wordt ik nog onzekerder dan ik al was voor ik de oorsuizingen kreeg. Ik weet zelfs niet of ik mijn huidige job nog lang zal volhouden. Bovendien kreeg ik al een aantal keren pijn-steken in mijn hart in combinatie met hyperventileren.

Minder werken, meer genieten
Het klinkt misschien wat negatief maar ik hoop dat ik niet in een grote depressie sukkel, al denk ik dat ik al een heel eind in een lichte depressie zit. Raar want eigenlijk was ik voorheen een zeer positief persoon. Ik probeer wat te genieten van het leven en mijn kindjes maar soms wordt het moeilijk en sluit ik me af van de wereld, dan denk ik bij mezelf, is dit nu het leven? Kan het niet anders? Zou ik minder oorsuizen of depressieve gevoelens hebben als ik wat minder zou gaan werken en meer ga genieten van het leven? Zou het me een groot verschil geluk en levenskwaliteit opleveren als ik even een jaartje uit 'het systeem' stap en even enkel zou doen waar ik nog zin in heb? Zou ik dan wat gelukkiger zijn? Waarom het systeem 'werken, thuis komen, kindjes/huishouden, een uurtje voor de televisie, slapen, veel te vroeg wakker, mij voortslepen naar het werk en tegelijkertijd volledig gestresseerd te zijn, nog voor ik de wagen heb gestart om de kindjes af te zetten op hun bestemming, werken, thuis komen, kindjes...'?

Oproep
Zijn er mensen onder jullie die hun leven radicaal hebben kunnen veranderen zonder de dingen die ze belangrijk vinden te moeten opgeven om toch nog een fantastisch leven te leiden?

Verwante artikels:
Zoekende in het leven (depressie, burn-out)

No comments:

Post a Comment