Search trough the ArchiVision Directory:

Ethereum de nieuwe virtuele munt en opvolger van de Bitcoin

Het fenomeen Bitcoin kennen we ondertussen allemaal al. (lees het artikel: Bitcoin het digitale geld). Ether is de nieuwe opvolger. De munt stond in het begin van dit jaar nog genoteerd aan 7,98 dollar. Op 14 juni is deze waarde al gestegen tot 340 dollar. Dit is een stijging van 5000 procent in een half jaar tijd (van januari 2017 tot en met juni 2017). In januari 2018 is 1 Ethereum ongeveer 1000 euro waard.

Deze virtuele munt is één van de sterkst stijgende beleggingen ooit. Ondertussen is Ethereum de op één na grootste virtuele munteenheid geworden met een totale waarde van 36 miljard dollar. Bitcoin heeft er wel wat langer moeten over doen om zo waardevol te worden, de totale waarde van Bicoin is nu ongeveer 49 miljard dollar. Als de trend van het eerste deel van dit jaar blijft dan wordt Ether straks de grootste virtuele munt die er bestaat.

Blockchain is de technologie achter de virtuele munt is in hoofdzaak. Dit is een zeer geavanceerd boekhoudregister dat automatische transacties kan uitvoeren wanneer er aan bepaalde voorwaarden voldaan worden. Hierdoor is er weinig menselijke tussenkomst nodig. Niet enkel en alleen transacties kunnen bijgehouden worden (zoals we kennen bij Bitcoin) maar ook vastgoedtransacties en allerlei contracten zullen kunnen worden geïntegreerd in de Ethereum munt.

De munteenheid van dit virtuele geld wordt uitgedrukt in Ether en is een cryptomunt uitgevonden door Vitalik Buterin.

Het opmerkelijke aan deze virtuele munt is dat deze keer grote bedrijven en zelfs staatshoofden geïnteresseerd zijn in deze munteenheid. Zo werd er recent een Enterprice Ethereum Alliance (EEA) opgericht met de steun van JP Morgan, Intel en Microsoft. Daarbij kwamen minsten nog 90 bedrijven zich bij deze Alliance aansluiten. Ook de Russische president Poetin heeft interesse in de Ether munt.

Hoe uw eigen Ethereum geld maken?
Ethereum geld maken of verdienen noemt men mining (zoals grondstoffen ontginnen). Hiervooer heb je een compute nodig die bepaalde programma's moet draaien om Etherum maken. Lees hierover meer op www.cryptocompare.com.Bitcoin bubbel en vreemde eenden
Daar Oldenbrug, de oprichter van bitcoin.com en de Bitcoin, er zelf van uitgaat dat de virtuele Bitcoin munt een bubbel is dat vroeg of laat zal ontploffen. Dan dienen we op onze goede te zijn. Hij zegt zelf dat Bitcoin zo goed als onbruikbaar is geworden als valuta. Het duurt bijvoorbeeld 12 volle uren om de Bitcoin te verhandelen en het kost u dan nog eens 50 euro. Dit komt doordat veel mensen in Bitcoin investeren als een belegging en niet als een betaalmiddel en dit heeft de prijs zo hoog gejaagd. Volgens geruchten verkocht Oldenbrug al zijn Bitoins en is hij al maanden bezig met het ontwikkelen van een nieuwe Bitcoin versie: Bitcoin cash. En als zelfs de oprichter die zich meestal in het hart van een product bevindt al twijfelt of alles rond de Bitcoin zo rooskleurig blijft dan zoek je maar beter een veiliger alternatief. Gelukkig bestaat die: Ethereum. Er bestaan ook nog heel wat andere minder bekende virtuele munten zoals de Bitcoin lite, de Litecoin, de Peercoin en de Dogcoin. Maar aangezien bijna nog niemand van deze vreemde eenden heeft gehoord denken we dat 2018 vooral het jaar zal worden van het Ethereum dat sterk in opmars is. Wat deze vreemde munten en Ethereum gemeen hebben is hun lage prijs. Zo heb je in 2018 geen 16000 euro nodig, zoals bij Bitcoin, maar ongeveer 1000 euro om 1 Ethereum te kopen. Dogcoins kun je al kopen voor 5 euro het stuk.

Toekomst
Wat de toekomst betreft zijn we volgens mij nog altijd in de beginfase van virtuele munten. Bitcoin bestaat immers nog maar van het begin van 2009. Vele alternatieven volgenden. Ik vergelijk het met de ontwikkeling van de internet zoekmachines in de jaren negentig. Zo was AltaVista, Yahoo, Bing en Google bijna evenwaardig aan elkaar maar stonden ze nog in de kinderschoenen. Yahoo sprong er soms wel eens boven uit maar na al die jaren is Google toch de grootste zoekmachine geworden. Het zelfde scenario zou wel eens kunnen gebeuren met de virtuele munten. De munt die het zal overleven, en de standaard zal worden, zal eerst zijn degelijkheid moeten bewijzen. Trends vergaan altijd, bewezen degelijkheid blijft bestaan. Hopelijk zal de Bitcoin, voor de vele mensen die hierin investeerden, geen trend worden zoals Yahoo. Maar tegelijkertijd hopen we wel dat Ethereum het Google wordt onder de virtuele munten.

No comments:

Post a Comment