Search trough the ArchiVision Directory:

Boeken die uw leven verruimen

Ik weet dat het een periode kalmpjes is geweest op deze website betreffende nieuwe posts. Maar ik heb er een goede reden voor. Ik heb mij namelijk een tijdje verdiept in onze rijke literatuur. Hiermee bedoel ik geen romans maar boeken over topics uit het echte leven. Boeken vol wijsheden en levenslessen, meer dan de moeite waard om te lezen. Eén voor één deden ze mijn kennis verruimen zowel psychologisch als technisch. Hieronder staan mijn favoriete boeken die ik onlangs heb gelezen.
Verboden adviezen
Dit boek staat vol weetjes over het leven, uw gezondheid, uw werk en nog veel meer. Veel van deze adviezen zijn jarenlang geheim gebleven voor de gewone man. Dit boek kun ja altijd herlezen, zeker als je een belangrijke stap in het leven moet nemen. Dan raadpleeg ik even een hoofdstuk uit het boek dat met het onderwerp te maken heeft. Er staan 1500 praktische tips van experts om zo tijd, geld en moeite te besparen.Leven kan je leren (Henrik Vanmaele, CEO Möbius Group)
Heb je het gevoel dat je de touwtjes niet in eigen handen hebt van uw leven dan is dit een goed boek om uw leven terug op de rails te krijgen zoals u het wil. Er staat veel neergepend over de ervaringen van gewone mensen. Je krijgt er advies van een aantal personen die in een life-coatching bedrijf werken en vonden dat ze een boek moesten schrijven die door eender wie kon gelezen worden of je nu een gewone arbeider of een manager bent. Lees dit boek en je zal er altijd iets van bijleren.Ontdek uw perfecte job (Beate Westphal)
Kom je als een vers kuiken op de arbeidsmarkt terecht nadat je afgestudeerd bent van de middelbare school of voelt u zich niet meer goed in uw vel op uw huidige job. Heb je nood aan iets anders maar weet je eigenlijk niet wat je moet gaan doen? Ontdek het dan in het boek 'Ontdek uw perfecte job'. Dit boek over loopbaanbegeleiding zoekt samen met jou naar oplossingen. Zo dien je te denken over wat uw talenten zijn en hoe je ze kunt gebruiken om zo terug energie op te doen of om zo weinig mogelijk energie te verspillen.Het grote doe het zelf boek (Thomas Pochert)
Dit boek bevat handig tips en trucs voor de klussers onder ons. Of dit nu buiten- of binnenshuis is, er is altijd wel iets dat dient te worden gefixed. Of het nu gaat over het repareren van elektrische apparaten of het metselen van een tuinmuur, het schilderen van het tuinhuis of het vloeren van de bakamer, in dit boek vindt je stap voor stap wat je moet doen en waar je moet op letten. Je leert er met gereedschap en materialen werken op ene veilige verantwoorde manier. Dus voor elke klus raadpleeg je eerst even dit boek en u weet hoe alles moet verlopen om tot een mooi resultaat te komen.Assertiviteit (Hadfield & Hasson)
Heb je weinig zelfvertrouwen? Wens je in bepaalde situaties dat je wat assertiever mocht zijn of heb je al heel vaak uw eigen mening, die niet met de andere meningen van de andere mensen rondom u strookten, verdreven. Of bent u bang om voor uzelf op te komen tijdens de belangrijke momenten van het leven? Voelt u zich soms aan de kant geschoven of wordt u nooit gehoord? Wel maak er komaf mee. Lees dit boek en leer hoe ook u uw mening over bepaalde zaken kan aanbrengen en er voor zorgen dat je zelf de touwtjes terug in handen hebt. Laat niet meer over je heen lopen en stel grenzen. Met dit boek leer je perfect hoe je dit moet aanpakken. Dit boek heeft al veel mensen doen inzien dat ze tot heel wat in staat zijn als ze maar luisteren naar zichzelf over wat ze zelf en om dit dan ook met het grootste zelfvertrouwen te bespreken of uit te oefenen. Zo bereikt u uw doelen op een betere manier en leert u uw mond te openen als u iets niet zint of dwars zit. Leer praten met andere mensen zonder u te laten overdonderen nog het gesprek te laten leiden en te laten eindigen volgens de wens van die ene persoon. Leer omgaan met moeilijke karakters. Laat u geen schuldgevoelens meer aanpraten en laat u niet meer manipuleren. Met dit boek weet u precies wanneer er u onterechte wordt behandeld. Na dit boek te hebben gelezen zal je voor uzelf en uw belangen durven opkomen. Op deze manier verbeterd u uw eigen leven en eventueel die van uw hechte vrienden en familieleden.Emotionele intelligentie (emoties als sleutel tot succes) (Daniel Goleman)
Vaak hebben we het over IQ (intellectuele intelligente). Maar vaak wordt vergeten dat er ook EQ (emotionele intelligentie). Maar het is zeker de moeite waard om uw eigen emotionele intelligentie te ontdekken en wat je er mee kunt bereiken. Zo krijg je ook inzicht over hoe de psychologe van onze mensheid in elkaar zit. Zo kom je te weten dat emotionele intelligente minstens even belangrijk, zo niet belangrijker kan zijn dan intellectuele intelligentie om voortgang te boeken in jou eigen leven. Zelfs bij belangrijke beslissingen komen emotionele vaardigheden goed van pas maar even belangrijk is hoeveel emotie je laat meespelen in een beslissing. Dit boek vertelt u ook wat je er allemaal mee kunt aanvangen en hoe je deze intelligente dient te interpreteren en correct toe te passen.MONEY Master the Game - 7 Simple Steps to Financial Freedom (Tony Robbins)
Ikzelf ben al heel lang op zoek naar een manier om een volledig financiële vrijheid te creëren. Toen ik een interview van deze auteur zag passeren op YouTube over zijn boek moest en zou ik dit boek uitlezen. Het gaat in dit boek om meer dan alleen maar geld verdienen maar dan wel eerder over hoe je het moet beheren zodat je een automatische return verkrijgt op regelmatige tijdstippen door uw geld op een wijze manier te investeren. Hiervoor heeft deze man 4 jaar lang de geheimen, tips en adviezen kunnen vergaderen van de beste investeerders op aarde. Het enige nadeel is dat dit boek enkel nog maar verkrijgbaar is in het Engels. Het volledige interview kunt trouwens bekijken op
7 Simple Steps to Financial Freedom by Tony Robbins
Hopelijk kunt u uw kennis ook verruimen met deze boeken. Ik heb er alvast heel wat uit geleerd. Deze boeken zijn dan ook meer dan de moeite waard om te delen met uw beste vrienden en familieleden. Je kunt er letterlijk uw maar ook hun leven mee verbeteren en ze zullen er u dankbaar voor zijn.

No comments:

Post a Comment