Search trough the ArchiVision Directory:

Dinsdag 22 Maart 2016 – 2 Terroristische aanslagen, één van de zwartste pagina's in de Belgische geschiedenis.

Aanslagen in Brussels Airlines
Deze dag wordt één van de zwartste dagen uit de Belgische geschiedenis door 2 terroristische aanslagen op Belgische bodem. Deze terreuracties zijn opgeëist door de terreurgroep IS.

Omstreeks 8 u zijn er 2 luide explosies in de luchthaven van Brussels Airlines te horen. Twee bom- pakketten zouden afgegaan zijn in de vertrekhal. Meteen wordt het rampenplan afgekondigd en de terreur-dreiging verhoogd tot niveau 4 over heel het land. Men spreekt van 13 doden en 35 gewonden. Het luchtverkeer wordt omgeleid naar andere Europese luchthavens. Scholen en andere belangrijke gebouwen worden permanent door politie bewaakt.

Aanslagen in het Metrostation
van Maalbeek
Omstreeks 9u15, een tweede aanslag met een explosie wordt gepleegd op het metrostation van Maalbeek in Brussel. De Metro en het Treinstelsel wordt geëvacueerd en afgesloten. Met een militaire evacuatie en 21 gewonden als gevolg.

3 dagen eerder op 19 maart 2016 werd Salah Abdeslam, één van de kopstukken van de aanslagen in Parijs, op 13 november 2015, gearresteerd door de Belgische veiligheidsdiensten in Sint-Jans-Molenbeek rond 17 uur. De klopjacht duurde wel geteld 18 weken. De 2 bovenste terreuracties zijn een antwoord van IS op deze arrestatie. De Westerse Wereld wordt met verstomming verbaasd.

No comments:

Post a Comment