Search trough the ArchiVision Directory:

Windows 10 review

Windows 10 komt er aan. Ja je leest het goed Windows 10. Wil dit dan zeggen dat ze Windows 9 overslaan? Nee, want Windows 9 is er al in de vorm van Windows 8.1 (8 + 1 = 9).

Windows 10 zou naar het schijnt midden 2015 op de markt zijn. Dit voor laptops, pc's en smartphones. Mensen met een laptop of PC die nu nog het besturingssysteem Windows 7 of Windows 8.1 hebben zullen een gratis upgrade kunnen uitvoeren naar Windows 10, dit dient wel binnen het jaar te gebeuren. U kunt zich wel al aanmelden voor de upgrade app van Windows 10.


Nieuwigheden
Windows 10 zou nog sneller en gebruiksvriendelijker moeten zijn dan zijn vorige versies.
Er zou een nieuwe browser aanwezig zijn die voor een nog betere internet beleving moet zorgen.
Windows 10 en uw Xbox kan vanaf nu aan elkaar gelinkt worden.
Microsoft HoloLens zal een nieuwe functie zijn in Windows 10, die High-Definition Hologrammen zou kunnen aanmaken. Zo kan je objecten in 3D laten verschijnen in uw huiskamer, net als echte fysieke objecten.


Windows 10 gratis uitproberen = backuppen, een verwittigd man is er TWEE waard!!
Op de officiële site van Microsoft kun je Windows 10 Insider Preview ISO-bestand downloaden. Je moet je wel eerst aanmelden voor het Windows 10 Insider Program. Waarna je een een ISO-bestand van Windows 10 Insider Preview kunt downloaden. Plaats deze op een USB stick of DVD zodat je de setup.exe kunt gaan uitvoeren. Let wel op met het installeren van Windows 10 want je kunt niet meer terug naar je vorige versie. Ook de herstel-partitie die eerder in gebruik was door Windows 7 of Windows 8 moet er aan geloven. Het enige wat je nog kunt doen is uw vorige versie van Windows herinstalleren via de originele DVD meegeleverd via met de computer. En daar knelt nu het schoentje, de meeste computers met Windows 7 of 8 hebben geen zo'n DVD. Alles staat op die herstel-partitie, dus dien je eerst alles van deze herstel-partitie op DVD te branden. Dit kan meestal wel met software die meegeïnstalleerd werd op de computer. Deze DVD's dien je meestal net na de aankoop van de computer te branden, maar uit ervaring weet ik dat bijna niemand dit doet. Als je na een aantal jaar beslist om dit toch nog te doen kan het zijn dat je een hoop meer DVD's zult nodig hebben om de backup van de installatiebestanden en instellingen te kunnen nemen. Wat ook zeer belangrijk is om weten is dat je voor de installatie van Windows 10 zeker en vast alle bestanden moet backuppen naar een externe harde schijf of USB-Stick. Anders kan het gebeuren dat de bestanden simpelweg worden gewist tijdens de installatie van de nieuwe Windows.

Download Windows 10 Insider Preview


Nadelen na de installatie van Windows 10
Nadat Windows 10 op uw PC is geïnstalleerd kan het zijn dat er tal van hardware niet meer werkt. Het kan gebeuren dat bijvoorbeeld het geluid of de WiFi niet meer werkt omdat er nog geen drivers beschikbaar zijn voor deze hardware. Of de hardware dan überhaupt ooit zal ondersteunt worden, daar hebben we het raden naar. Maar ik denk eerder aan de overschakeling van Windows XP naar Windows Vista. Als je toen uw XP computer omtoverde naar een Windows Vista computer dan waren de meeste drivers nog niet geschikt voor de Vista versie, zo zijn ook heel wat drivers van apparaten nooit meer upgegrade. Met Windows 7 waren er minder problemen. Hier geldt terug: een verwittigde man is er twee waard!!


Conclusie
Als je kunt wachten tot het einde van 2015 om uw machine te upgraden naar Windows 10 dan raad ik aan om te wachten. Al is het maar om problemen met hardware die nog niet ondersteund door Windows 10 te vermijden.

Meer over Windows 10 op de officiële website.

No comments:

Post a Comment