Search trough the ArchiVision Directory:

De perfecte MP3-instellingen en USB-formaat voor mijn Hyundai

Ik had een probleem met het afspelen van MP3-bestanden van mijn USB-pen op de USB-aansluiting op mijn dashboard van mijn Hyundai ix20. Na het uitproberen van allerlei instellingen vond ik de perfecte oplossing.

Flash-drive formaat
Eerst formatteerde ik mijn pen-schijf van 16 GB naar het NTFS-systeem, maar dit werkte niet. Na het formatteren naar het FAT32 systeem werkte alles prima, ook het oudere FAT wordt ondersteund.

Hoe groter de flash-drive hoe trager de bestanden worden geladen. Ik gebruik een pen-schijf van 16 GB met een USB 2.0-aansluiting.

Kies de juiste MP3-codec
Toen ik een aantal muziekbestanden naar mijn USB stick had gekopieerd stootte ik terug op een probleem. Eerst heb ik de bestanden gewoon gekopieert in hun oorspronkelijk formaat zoals MP3, WMA, OGG, M4A en AAC. Sommige bestenden werden geladen, anderen werden overgeslagen en speelden niet af. OGG, M4A en AAC bestanden werkten helemaal niet. MP3 en WMA bestanden deden het soms. Ik vond waarom sommige bestanden afspeelden en anderen niet. Het ligt aan de codec waarmee de MP3- en WMA-bestanden zijn gemaakt. Zo zijn er veel verschillende codecs zoals LAME MP3, Fraunhofer ISS MP3, WMA 9.1 codec en de WMA 10 pro codec. Ik ondervondt dat de WMA 10 pro codec helemaal niet werkte. Dus converteerde ik al mijn bestanden naar WMA 9.1, stereo, 1 pass, 128 kbps (dit laatste bepaalt de kwaliteit, hoe hoger, hoe beter de kwaliteit). Na dit alles werkte prima, zelfst het laden ging vrij vlots, zelfs met een volle USB-stick van 16 GB.

Synchroniseer muziek met MediaMonkey Jukebox of andere muziek software
De beste manier om een USB stick te synchroniseren is met behulp van MediaMonkey Jukebox.

Met deze muziek speler kun je uw USB stick configureren op die manier, dat elk bestand van mijn PC dient synchroniseert te worden naar mijn USB stick waarbij alle soorten muziek bestanden eerst worden geconverteerd naar de specifieke indeling, zoals de WMA 9.1 codec, 1 pass, stereo, 128 kbps. Ik synchroniseer al mijn muziek naar de belangrijkste root op mijn pen-drive. Dat werkte het snelst voor mij.

De perfecte configuratie
  • Gebruik een USB 2.0 USB stick dat niet te groot is, max. 16 GB, hoe kleiner hoe sneller.
  • Controleer of de USB stick geformateerd is naar FAT32.
  • Converteer uw muziekbestanden naar het WMA 9.1 codec formaat, in stereo, 1 pass, 128 kbps.
  • Synchroniseer de muziek met het programma MediaMonkey Jukebox of andere muziek software.
  • Ik hoop dat deze oplossing werkt voor uw USB-aansluiting op uw Hyundai.
Ondersteunde Hyundai auto's
Deze oplossing zou moeten werken voor de Hyundai i10, i20, i30, i40, ix20, ix35 en alle andere Hyundai-auto's met een USB-aansluiting.

No comments:

Post a Comment