Search trough the ArchiVision Directory:

PC uitbreiden met een online RAM en processor dienst

Stel u voor dat je via een website online het RAM-geheugen en de CPU capaciteit van uw PC kunt uitbreiden, om zo met een super snelle PC te kunnen werken zonder dat je hiervoor extra hardware dient aan te kopen.

De oplossing
De oplossing is nog niet in uitvoering maar het zou kunnen werken op het principe van Cloud Computing, een online dienst zeg maar.

Eerst dient een programma geïnstalleerd te worden op de bewuste PC waarop je de zware taken op wil uitvoeren. Na de installatie werkt er een programma op de achtergrond die zware taken doorstuurt naar een online platform die op zijn beurt alle taken verwerkt met mega computers of servers die massaal veel RAM-geheugen en CPU kracht bezitten. Na het bewerken en het berekenen keren de resultaten terug naar uw PC. Zo zouden lange ingewikkelde processen uitgerekend kunnen worden in een mum van tijd zonder dat uw computer wordt over belast en zo zou u zo weinig mogelijk moeten inboeten op de snelheid van uw PC.

Wat zou het kosten?
Je betaald wat je hebt verbruikt dit per aantal verbruikte eenheden RAM en CPU vermenigvuldigd met de tijd die nodig is om de bewerkingen te voltooien. Zo hoeft u uw pc of laptop niet up te graden en heb je altijd een super snelle computer bij de hand.

Wat heb je nodig?
Het enige wat je nodig hebt is een snelle internet verbinding en een snel internet abonnement. Het liefst wordt uw computer met een 1000 Mbit netwerk kabel geconnecteerd met het internet. Op deze manier bekom je een zo snel mogelijke upload en download van de te verwerken data.

Wat denken jullie?
Zou dit soort systeem kunnen werken?
Laat uw mening horen door onderaan deze website een reactie na te laten.

No comments:

Post a Comment