Search trough the ArchiVision Directory:

Gelijke bestanden in verschillende mappen vervangen door één ander bestand

Voor een nieuw project stuit ik op een probleem waarbij ik één bestand (items.txt) dat voorkomt in een duizendtal verschillende mappen (waaronder ook submappen) dien te vervangen door een ander bestand (items.jpg). Ik wil al die oude items.txt bestanden vervangen met het 'moeder'-bestand items.jpg door middel van een eenvoudig programma. Maar daar knelt het schoentje, ik vindt nergens zo'n programma. Kent er iemand van jullie zo'n programma?

Ik dacht ondertussen een andere oplossing te hebben voor het probleem, maar tevergeefs. Mijn mogelijke oplossing ging als volgt: Als ik nu eens alle bestanden die 'items.txt' noemen, met de Windows Verkenner opzoek en verwijder om daarna met één of ander programma alle lege mappen en submappen te voorzien met het bestand 'items.jpg'. Maar ook hiervoor vindt ik nergens een eenvoudig programma.

Als er mensen zijn die voor één van deze problemen hiervoor een eenvoudige oplossing hebben, liefst in de vorm van een gratis computer programma, mogen gerust een reactie nalaten onderaan deze pagina.

Alvast bedankt voor jullie hulp,
hopelijk komt er een oplossing uit de bus.

No comments:

Post a Comment