Search trough the ArchiVision Directory:

Aangedamde aarde als bouwmateriaal van gebouwen zoals de piramides uit de Chinese Oudheid

Voor er sprake was van China bestond dit land uit een aantal machtige Dynastieën en Rijken. Hierbij wilden de leiders elkaar overtreffen in hun grootsheid. Dit deden ze onder meer door het bouwen van de Chinese piramides. Deze zien er een beetje uit als de piramides van Egypte en waarschijnlijk ook gebouwd in dit tijdssegment. Alleen de stijl en de manier waarop de gebouwen tot stand kwamen in deze rijken verschilden met die van de Egyptenaren.

Een frappant gegeven is dat ze aarde gebruikten om vloeren en muren mee te maken zo blijkt uit tal van opgravingen. Het is namelijk zo dat wanneer aarde goed en lang genoeg aangedamd wordt er hele stevige constructies mee kunnen worden gemaakt dit bovendien nog eens waterdicht zijn. Deze muren en vloeren zijn zo sterkt aangedamd dat de piramides op de dag van vandaag nog steeds overeind staan. Houten en stenen constructies zijn er niets tegen.

Arbeid door slaven
De hele dag door werd de aarde door slaven aangedamd met eenvoudige eenvoudig gereedschap. Ze damden zolang aan tot ze een perfecte hardheid bekwamen. Dankzij deze techniek van bouwen met aarde kon men hele grote, zelf, soms te ambitieuze piramides gemaakt worden. Zo is de Grote Witte Piramide die in het Qin Ling Shan-gebergte ligt geschat op een hoogte van 300 meter. Dit is ongeveer 2 keer zo groot als de piramide van Cheops. Deze piramide zou deel uitmaken van een groep van 100 piramides.

Hiernamaals
Net als de Egyptenaren namen de Keizers van de Chinese Dynastieën tal van bewakers, voedsel en rijkdom mee in hun graf. Eerst waren dit levende slaven, vrouwen en lijfwachten tot één van de keizers het terracotta-leger liet uithouwen. Zo dienden er geen mensen meer geofferd te worden en kwam de bevolking niet meer in opstand.

Landschap en modern China
De meeste van deze piramides zijn vermomd als heuvels met tal van bomen, struiken en gras. Maar vergis u niet, onder deze natuurlijke vermomming zitten nog zeker schatten, zowel van prachtige bouwkunst als van rijkdom die meegenomen werd naar het graf. Zo zijn er nog veel begroeide piramides die het Chinese landschap beïnvloeden. Jammer genoeg hechten de Chinese regering en bevolking maar weinig aandacht aan deze rijke geschiedenis en oude cultuur. Zo ligger er tal van autowegen tussen de piramides. De nalatenschap van de Chinese cultuur en de rijke geschiedenis is blijkbaar niet belangrijk genoeg. Daar de meeste van deze heuvels nog niet echt onderzocht zijn spreekt men vaak over de geheimzinnige piramides van China. Wat ooit prachtige bouwwerken moeten geweest zijn vol betekenis en cultuur zijn nu begroeide heuvels die het Chinese landschap vullen.

Meer informatie over de Chinese piramides op National Geographic

No comments:

Post a Comment