Search trough the ArchiVision Directory:

Hoe de kleinste jpg-bestanden maken voor mijn website zonder kwaliteitsverlies

Sinds Google de snelheden van webpagina's bijhoud en hiermee rekening houd voor de zoekresultaten, wilt u er toch zeker van zijn dat de bezoeker uw website zo snel mogelijk kan laden in hun browser. U hebt misschien de laadtijd van uw website met gecheckt met PageSpeed Insights van Google en wenst u uw grafische bestanden lossless te comprimeren.

En omdat de bezoekers van uw website geen seconde langer willen dan nodig is. Want bij lange laadtijden haakt de bezoeker meestal gewoon af. En nog een voordeel rappe laadtijden: Google kan uw webpagina's sneller verkennen, dat betekent dat Google meer pagina's in een zelfde tijd-segment kan verkennen.

Om de kleinste jpg-bestanden voor uw website te kunnen maken raad ik aan om het gratis FastStone PhotoResizer te gebruiken.

Om de zo klein mogelijke bestanden zonder kwaliteitsverlies te bekomen met dit programma moet u een aantal instellingen veranderen.

De JPEG-instellingen
Stel de kwaliteit in op 75 procent.
Fotometrische instellingen: maak geen verandering.
Kleur Subsampling kan worden ingesteld op High (kleinere bestandsgrootte).
Smooting: 0 om onscherpe beelden te voorkomen.
Check de Optimize Huffman optie aan.
Check de Progressieve mode aan. Deze optie laat de browser toe om de jpg-bestanden in fasen te downloaden en op te bouwen vanaf de website, en het maakt de bestanden veel kleiner.
Haal het vinkje weg bij 'Houd EXIF / IPTC-gegevens'.

Check de Geavanceerde opties aan en klik erop om de opties in te stellen
Indien nodig resize hen naar een kleiner formaat.
Stel de filter in op Lanczos2 (Harder), want hier is geen kwaliteitsverlies.
Stel de DPI tot 96 of 72 voor x en y, er is geen noodzaak om dit hoger in te stellen, omdat een computerscherm maximum 96 dpi kan tonen en een website wordt in 99 % van de gevallen op een computerscherm bekeken. Deze bestanden dienen dan ook niet om afgedrukt te worden.

Je kunt al deze instellingen opslaan in een bestand die je later terug kunt inladen laden om deze instellingen op elk gewenst moment op een hoop nieuwe bestanden kan loslaten.

Nu weet je hoe je de kleinste en snelst ladende jpg-bestanden kunt maken voor uw website. Een grote verbetering voor de laadtijd van uw website.

No comments:

Post a Comment