Search trough the ArchiVision Directory:

Computer overnemen van op afstand - het externe bureaublad

Windows Extern Bureaublad
U bent u op zoek naar een manier om een computer van iemand anders te kunnen overnemen via het internet of in uw netwerk? Dan is het handig te weten dat er hiervoor een aantal goede programma's zijn die u toelaten om een verbinding te maken met uw pc naar een andere PC via het internet. Ook al bevindt die persoon met zijn computer aan de andere kant van de wereld. Eens geconnecteerd met de over te nemen PC kun je in realtime de PC besturen, bestanden en programma's van op die PC gebruiken. U kunt zelfs bestanden van uw PC naar de andere PC overhevelen.

Verbinding maken met een Extern Bureaublad met Windows
Deze functie zit sinds Windows XP standaard in het besturingssysteem ingebakken. U dient dan wel minimum over de pro versie van het besturingssysteem te beschikken. Deze oplossing is er voor mensen die niet echt veel dienen gebruik te maken van een externe verbinding met het bureaublad.

TeamViewer
Dit programma is een iets geavanceerdere tool waarmee op meerdere pc's tegelijkertijd kunt gaan aanmelden van op afstand. Er is ook een veiligheid ingebouwd. Zo dient de cliƫnt na het openen van het programma een code doorgeven aan de persoon die de computer dient over te nemen. De client dient dan wel eerst het client-programma te downloaden en te installeren vooraleer de code kan doorgegeven worden. Deze toepassing wordt veel door netwerkbeheerders gebruikt daar het een efficiƫnte en veilige oplossing beidt binnen het netwerk. Hun website vertelt ons dat er al meer dan 200 miljoen gebruikers van dit programma zijn.
website: www.teamviewer.com

No comments:

Post a Comment