Search trough the ArchiVision Directory:

Een grafische kaart in de computer is dit nodig

Foto van RAM-geheugen aangesloten op het moederbord van een computer.
RAM-geheugen ook wel Random-Access Memory
genoemd is een essentieel onderdeel van de computer.
Vele fabrikanten hebben het al geprobeerd. Een PC die geen grafische kaart nodig heeft maar alle grafische rekenkracht uit het RAM-geheugen en de processor haalt. Dit zorgt natuurlijk voor een extra belasting op deze laatste twee vernoemde onderdelen van de PC en daarom wordt deze technologie enkel maar toegepast op computers die niet veel rekenkracht nodig hebben. Een fervente gamer zal hiermee niet genoeg hebben. De graphics zullen schokkend en niet realistisch genoeg overkomen. Daarom zijn er grafische kaarten ontwikkeld.

De evolutie in RAM-geheugen is de laatste tijd flink vooruit gegaan. Zo vindt je al gemakkelijk 8 GB aan geheugen terug in een gewone PC.

Soms hebben we genoeg met 4 of 6 GB. Maar wat met het overige RAM-geheugen die we niet gebruiken? Wel hiervoor hebben bepaalde chipsets een oplossing. Het te veel aan geheugen wordt dan gebruikt om de grafische kaart bij te treden waar nodig om een nog beter en sneller beeld te verkrijgen.

De vraag die mij echter te binnen kwam: Als we nu eens nog wat meer RAM-geheugen voorzagen in de computer, zou dit dan de grafische kaart kunnen overbodig maken? Dit zou toch kosten kunnen uitsparen. Er dienen dan geen extra onderdelen meer gemaakt te worden, enkel een extra latje RAM-geheugen van het zelfde type in een reserve slot van het moederbord en we kunnen harder gaan gamen dan voorheen.

No comments:

Post a Comment