Search trough the ArchiVision Directory:

Bloedcellen en zuurstof als rekenkracht voor de computer

Het tijdperk en de evolutie van de computer die kennen we met z'n allen al. In een wereld waar alles steeds maar sneller en efficiënter moet gaan, is het telkens opnieuw een uitdagingen om altijd beter en sneller te kunnen presteren. Dit is ook zo met de computer.

De grote vraag die ik me hierbij stel is: Als we op limieten stuiten, wat dan het alternatief is om mee te starten en te verbeteren? Is er een efficiënter alternatief dan het oorspronkelijk en vertrouwde gekende?
Men moet gewoon eens 'out of the box' kunnen denken. Ver weg van het bekende en vertrouwbare. Je moet durven falen om verder te komen dan de rest. Je moet kansen creëren om de ideeën uit te werken. Maar een idee op zich is al een goed begin.

Zo dacht ik:
Wat als er geen snellere computers meer konden gemaakt worden omdat het materiaal die we tegenwoordig gebruiken niet meer efficiënter kan gemaakt worden? Wat als we op limieten stuiten die we niet voorzien hadden?

Wel daarop stelde ik de volgende vraag:
Zou het mogelijk zijn om rekenkracht te halen uit bloedcellen die zuurstof opnemen.
Zo zou een bloedcel die in aanraking komt met zuurstof voor een 1 kunnen staan en een cel die geen zuurstof opneemt voor een 0 kunnen door gaan. Zo heb je meteen de basis van het hele computersysteem.

Wat als bloedcellen nu eens super efficiënte berekeningen zouden kunnen maken en zo de huidige processoren zouden kunnen vervangen?

Dan stellen we ons natuurlijk de vraag of dit ethisch wel verantwoord is om zomaar bloed te gebruiken. Maar stel dat je artificieel bloed kon maken om een computer draaiende te houden. Welke voordelen zou dit nog kunnen bieden? Nooit meer bloed te kort voor mensen die bloed nodig hebben. Er zouden geen menselijke donoren meer nodig zijn als we artificieel bloed konden maken.

No comments:

Post a Comment