Search trough the ArchiVision Directory:

Prezi online presentaties maken

Met Prezi.com kunt u online en gratis presentaties maken. U dient u aan te melden met een nieuw Prezi account of met uw Facebook account.
Eens je bent aangemeld kunt u  beginnen met een nieuwe Prezi.
Daar dient u een template te kiezen of een blanco Prezi te kiezen die je nadien kunt gaan aanpassen.

Eens je dit hebt gedaan komt u op 1 groot blad waar je bijvoorbeeld cirkels ziet met pijlen. De nummers naast de rechthoeken of cirkels dienen om van de ene cirkel naar de andere te kunnen overgaan. Zo creƫer je uw presentatie. Links ziet u een balk met alle dia's volgens de nummers. Telkens je een nieuwe frame aanmaakt krijgt dit een nieuw nummer die onderaan de balk bijkomt.

Effecten
Als je een frame, samen met alle tekst die erin staat, bijvoorbeeld 90° draait, dan zal er een draai-effect plaats vinden als van de ene cirkel naar de andere gaat. Je kunt ook in en uit gaan zomen door een cirkel zeer klein te maken en deze bijvoorbeeld midden in een tekst te plaatsen. Gewoon allemaal eens uitproberen en alles wordt duidelijk.

Deel uw presentatie
Je kunt uw presentatie online gaan delen door de link van uw project te delen of  je kunt dit ook simpelweg via Facebook gaan delen met al uw vrienden.
Je kunt uw presentatie ook downloaden als PDF. Dit is gemakkelijk als je uw presentatie wilt afdrukken.
Een laatste mogelijkheid is om uw presentatie te downloaden als een portable prezi. Zo kunt u uw presentatie op een usb-stick plaatsen om die af te spelen op plaatsen zonder internet. Eens het zip bestandje gedownload zit er een Prezi.exe bestand in waarmee je de presentatie mee kunt afspelen.

Voor en nadelen
Daar Prezi een volledig online gebeuren is dient u ook internet te hebben als je uw presentatie wilt aanpassen of afspelen vanaf het internet.

Foto's voeg je direct in via het zoeken op Google afbeeldingen. YouTube filmpjes invoegen vormt eveneens geen probleem. Doordat je immers uw presentatie online kunt afspelen gebruikt Prezi het html protocol om de YouTube filmpjes direct in de presentatie af te spelen.

Prezi biedt veel voordelen ten opzichte van de meeste presentatiesoftware zoals PowerPoint van Microsoft of Visual Communicator van Adobe.

Op de website van Prezi vindt u tal van tutorials zodat u de best mogelijke presentatie kunt gaan maken. Hieronder vindt u al zo'n cursus.


No comments:

Post a Comment