Search trough the ArchiVision Directory:

Externe draagbare opslag media

Je hebt nooit genoeg aan opslag-capaciteit, daarom de nieuwste geheugenopslag media voor uw laptop op een rijtje gezet, ideaal als geschenk.

Muziek, foto's, filmpjes: er worden vandaag flink wat gigabytes bijgehouden! Als het echt (te) veel wordt, of om een veilige back-up te maken, geven externe harde schijven een passend antwoord. Vandaag beschikken die over een zeer gebruiksvriendelijke USB 2.0 aansluiting, goed voor een zeer snelle data-overdracht zonder externe voeding of elektriciteitssnoer. Ze zijn ook zeer compact en licht zodat ze gemakkelijk in een jaszak passen. Het aantrekkelijke design en de goedkope prijs zijn lekker meegenomen.

Het is niet altijd betalen met uw bankkaart
USB Card van Freecom

De USB Card van Freecom is allicht 's werelds dunste opslagmedium: alle digitale gegevens van levensbelang stop je gewoon in de portefeuille. De 2 mm dunne bankkaart verbergt een USB 2.0 stick met maximum 8 GB opslagcapaciteit en handige uitklappende stekker voor gebruik met om het even welke notebook of ander toestel met USB-aansluiting. Let er op het gaat hier om een flash-geheugen zoals van een gewone USB-stick, er zitten dus geen draaiende delen in zoals bij een harde-schijf. En voor de fans die niet graag wit zien is er ook nog een versie die in het zwarte kleur is afgewerkt. De prijs valt ook zeer goed mee: vanaf 15 euro heb je een 1 GB versie, voor een 8 GB capaciteit betaal je maar 40 euro.

Luxe sieraad of handig ding
Chroma van Packard Bell
De Packard Bell Chroma maakt zijn opwachting met een briljant verchroomde behuizing, 131,5 x 78 x 12,4 mm en 210 gram. Niet groot en al helemaal niet zwaar voor een harde-schijf. Er is een software pakket op voorgefinancierd, met een automatische back-up functie. De 2,5" harde schijf schakelt automatisch uit wanneer ze niet in gebruik is, dat bespaart tot 50% op het energieverbruik. Dit laatste is niet onbelangrijk voor een notebook of zetbok. Voor de prijs van 99 neuron krijg je al 320 GB en ga je voor 500 GB wat al zeer veel is betaal je daarvoor maar 129 euro. Om u een vergelijk te geven de eerste grote externe harde schijven die 250 GB capaciteit aan boord hadden waren zo'n 250 tot 300 neuron waard.

Geheugen in een robotje versierd met kristallen
Naughty Raymond van Philips
Hoe een USB-stick ook stijlvol kan zijn, als het ware een gadget of een mode-accessoire, noem het zoal u wilt. Maar Philips is er aardig in geslaagd met hun nieuwe 'Naughty Raymond'. De is ontworpen in de vorm van een robotje. En het zou Waarloos niet zijn moesten er geen met de hand aangebrachte kristallen op bevestigd zijn. Met zijn 2 GB geheugencapaciteit is het kleinood goed voor 2.000 foto's, 500 song's of persoonlijke documenten. De prijs voor dit kleine gadget: 150 euro, behoorlijk duur dus, maar wel voorzien van kristallen natuurlijk.

Alles in een trendy leren jasje
Super eGo Hard-drive van IOmega
IOmega biedt 250 GB of 500 GB opslagcapaciteit in een stijlvol leren jasje. Het hebbeding wordt 'The Super eGo Hard-drive' genoemd. Dankzij de gepatenteerde Drop-Gard-technologie blijft de harde-schijf intact na een val tot 129 cm hoogte. Je krijgt toegang tot de 2,5" drive met een USB 2.0 aansluiting, die garant staat voor een zeer snelle gegevensoverdracht. Omega levert eveneens backup-software mee in de vorm van de EMC Retrospectief HD, voor een gepersonaliseerd back-up-management. De prijs voor 250 GB is 99,90 euro, net iets duurder dan zijn concurrent de Chroma van Packard Bell.

No comments:

Post a Comment