Search trough the ArchiVision Directory:

Black Screen of Death, hoe oplossen?

Eerst hadden we 'the Blue Screen of Death', je weet wel dat scherm die tevoorschijn komt met een irritant geluid wanneer de computer er de brui aan heeft. Wel sinds Windows 7 een security-update ter beschikking stelde zou er een nieuwe BSOD zijn opgedoken: 'the Black Screen of Death'. Overal ter wereld zouden er computers dit scherm te voorschijn hebben getoverd na een update van microsoft.

Is het een overroepen media-hype? En wat is er eigenlijk van waar? Het frappantste in deze hele history is dat, Microsoft zelf, dit bericht ontkracht door te zeggen dat mensen dit niet moeten geloven.

Klinkt zeer dramatisch, niet? Wat blijkt, 'the Black Screen of Death' debacle zou wel eens ferm overroepen kunnen zijn door sensatie, het frappante is dat Microsoft's Security updates er zelfs helemaal niets mee zouden te maken hebben in tegenstelling tot vele kranten beweren.

Het grote gemene Black Screen of Death

Laat ons eerlijk zijn met hun sensatie-praat zoals: het zwarte scherm van de dood zal ons allen vernietigen lijkt ons wel een goeie headliner, zeker als je het op de voorpagina van uw krant plaatst. Maar om u gerust te stellen: in feite is er weinig aan de hand.

Het dodelijke Black Screen of Death bestaat wel maar zou niet echt veel voorkomen, dit kon je lezen in Microsoft's laatste rapport over hun laatste Windows 7 patch.

Het zit zo, het 'Black Screen of Death' verhaal zou te lezen zijn geweest op een blog van een Britse beveiligings-firma. Het bedrijf, Prevx, beweerde dat de beveiliging-updates van november onaangekondigd een aantal registry keys zou veranderd hebben. Deze verandering zou volgens de bewering van het beveiligings-bedrijf de oorzaak zijn geweest dat een programma's vast liepen en daarop volgend het bevroren 'Black screen of Death' vertoonde.

Microsoft's antwoord: Don't believe what you've read. (geloof niet wat je hebt gelezen).

Microsoft onderzocht het probleem en toonde aan dat het black screen probleem maar zeer weinig te voorschijn kwam en al zeker niet te wijten is aan de beveiligings-update.

Het zou eerder te maken hebben met malware: Trojans zoals van het Daonol type, deze virussen zouden wel kunnen leiden tot zo'n zwart scherm. Het zwarte scherm wordt zelfs niet geassocieerd met het nieuwe Windows 7 besturingssysteem.

Het zwarte scherm is niet zo erg als een bleu screen of death. Een blauw scherm betekent dat er iets mis is met een onderdeel van de hardware die niet meer wil werken of een verkeerd signaal stuurd. Dit is veel erger dan het zwarte scherm die geen schade berokkend aan uw hardware.

Conclusie: niet te veel van wakker liggen dus.

No comments:

Post a Comment