Search trough the ArchiVision Directory:

Apple iSlate, de beruchte tablet-pc, komt in januari 2010 op de markt

Het zou voor 26 januari volgend jaar zijn, de lancering van het inmiddels beruchte 'tablet computer' van Apple. Na de iPod en de iPhone is het dan de beurt aan de iSlate (of iGuide?) om de wereld te veroveren. De iSlate is een minilaptopje, waarop je kranten en tijdschriften kan lezen, maar ook kan surfen en muziek beluisteren.

Het zogenaamde tablet - een draagbaar scherm - werd eigenlijk al veel vroeger verwacht, met name op 9 september, toen Apple-baas Steve Jobs de nieuwe - nu ja, nieuw? - iPod Nano kwam voorstellen aan de wereld. Op het internet wordt nu 26 januari naar voren geschoven als dé onthullingsdatum, in thuisbasis San Francisco, van wat de iSlate of iGuide zou kunnen zijn. Zoals gewoonlijk weigert Apple zelf alle commentaar, wat het aandeel van de firma de hoogte injaagde de voorbije dagen.

Nu al een hype
Het is traditie dat een nieuwe telg uit de Apple-familie een hype wordt nog voor die de eindgebruiker kan bereiken. Dat is met de (vermoedelijke) iSlate - 'digitaal schrijfbord' in een vrije vertaling - niet anders. Apple werkt al sinds 1990 aan zijn 'tablet computer'. Maar nu er al min of meer succesvolle e-readers op de markt zijn, zoals de Kindle of de Sony Reader Pocket, kan de multimediagigant uit San Francisco niet langer achterblijven én moet die het ook beter doen dan de concurrenten. Vandaar de mogelijkheid van draadloos surfen en de ingebouwde iPod.

iSlate.com domein geregistreerd
Dat het hebbeding de naam iSlate zou meekrijgen, maakt MacRumors.com op uit de registratie van de website www.islate.com door... Apple, weliswaar 'via via' om de verrassing erin te houden. Ook begin jaren '90 had het computerbedrijf overigens al een project lopen met de naam 'MessageSlate'. Het prototype daarvan kwam echter nooit op de markt. Maar ook de naam iGuide werd geregistreerd door Apple. Een andere mogelijke benaming dus, of is de iGuide een software-applicatie die samen met de iSlate gelanceerd wordt?

Verdachte lekken
Hoe zal het gadget eruitzien? Naar alle waarschijnlijkheid zal het veel weg hebben van de iPhone, maar dan met een groter scherm van 7 tot 10 inch (ofte tussen 17,8 en 25,4 centimeter). Maar met Apple weet je nooit. Gissingen rond de iPhone hadden het ook niet altijd bij het rechte eind. Denken we maar aan het uitschuifbare toetsenbord dat in werkelijkheid, op 9 januari 2007, een on-screen-keyboard bleek. Het lijkt alleszins tamelijk verdacht dat Apple een maand op voorhand al zoveel info laat lekken. Afwachten maar dus...

Hoe zal hij er uit zien
Op het internet circuleren tal van concepten op die de vorm moeten weergeven van deze tablet-pc. Op de bovenstaande afbeeldingen en het filmpje onderaan zijn een paar concepten te zien. Maar hoe hij er echt zal uitzien blijft nog altijd onduidelijk hopelijk weten we tegen nieuwjaar hoe hij eruit zal zien. Het zou een prima cadeau kunnen zijn voor met de kerst maar ik vrees dat het hiervoor nog even te vroeg zal zijn.

Wanneer komt de iSlate in de winkel terecht
Apple moet het hebben van de 'hype' toestanden en dat merk je ook aan Apple's aandelen want deze zijn deze weken ferm de lucht in geschoten. Het design mag er zeker zijn maar wat er onder de motorkap zit en hoeveel het eigenlijk zal kost, daar hebben we voorlopig nog het raden naar.
De iSlate zou naar verwachtingen het 3de kwartaal van 2010 in de winkel moeten liggen.

Natuurlijk weten we met z'n allen dat de iSlate nu de iPad wordt genoemd omdat ze niet meer weg te denken is in ons dagelijks leven.... de iPad .... een langverwachte tool die ons leven veranderde.

1 comment:

Anonymous said...

It's a pity you don't have a donate button! I'd definitely
donate to this brilliant blog! I suppose for now i'll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account.
I look forward to brand new updates and will share this website with
my Facebook group. Talk soon!

my site; you can find out more, ,

Post a Comment