Search trough the ArchiVision Directory:

Meteorieten benaderen aarde, hadden de Maya's toch gelijk?

Hadden de Maya's dan toch gelijk als ze voorspelden dat de wereld ging vergaan? Nu er op 14 en 15 februari 2013, 6 meteorieten zijn neergestort op onze aarde in de streek van Rusland. De grootste meteoor is op een hoogte van drieduizend kilometers boven het Oeralgebergte met een kracht even groot als van een kernbom ingeslagen. Er zijn al zeker meer dan 1000 doden. En er zoeft nog een grote asteroïde langs onze aarde, dit zou louter toevallig zijn. Wetenschappers hebben berekend en waargenomen dat deze de aarde niet zal raken, enkel elektriciteit en communicatie zou kunnen uitvallen gedurende een bepaalde tijd.

Hadden de Maya's dan toch gelijk?
Misschien waren de berekeningen van de Maya's niet zo nauwkeurig maar hadden ze toch gelijk dat er iets ging gebeuren met onze aarde. Konden de Maya's al zoiets voorspellen? Indien ze dit toch konden voorspellen dan getuigd dit dat de Maya's een zeer hoog beschaafde cultuur bezaten. Die meteoren zouden hiervan een bewijs zijn. Alleen werden ze berekend voor 21 december 2012. De meteorieten zoeven in ieder geval langs aarde. Kom meer te weten over de Maya-kalender en 21 december 2012.

Zijn er nog meteoren op komst?
De ham-vraag is echter of er nog veel meteoren onze aarde zullen naderen in een korte tijd. Volgens waarnemers van het heelal passeert er elke maand wel 1 meteoriet. Deze belandden meestal in de zee of in afgelegen gebieden. Meestal zijn deze zo klein dat ze zelfs opbranden tijdens het binnendringen van onze atmosfeer. In het ergste geval raken 1 of meerdere grote meteoren onze aarde en maken we iets dergelijks mee zoals de Dinosauriërs zo'n 66 miljoen jaar geleden. Maar zo ver hoeft het natuurlijk niet te komen. Met moderne apparatuur van bijvoorbeeld Amerika, Rusland en China wordt het heelal zeer nauwkeurig in de gaten gehouden. Blijkbaar is de meteoriet van vrijdag door China met moderne technologie (lees raketten) in de ruimte al in vieren gedeeld geweest voor deze op aarde terecht kwamen.

Gevolgen
Wat zouden nu de gevolgen kunnen zijn van meteorietinslagen?

Wel nu zal de aarde iets uit zijn koers gehaald worden. Zeer minim natuurlijk, maar toch, er kunnen wel kleine verschuivingen komen in het klimaat en de seizoenen.

Meteoren hebben jarenlang in de ruimte rondgezweeft en dragen hoogst waarschijnlijk radioactief materiaal met zich mee. Dit is niet zo goed voor mens en dier.

Maar het heeft zo ook zijn voordelen. Grote meteorieten dragen vaak onbekende materialen met zich mee die kunnen ontgonnen worden en onderzocht om bijvoorbeeld nieuwe materialen van te maken. Meteoriet-brokstukken zouden ook veel waard zijn op sites als ebay. Dus wie er eentje vindt, verkopen maar!

Videobeelden van de meteorietinslagen in Rusland

No comments:

Post a Comment