Search trough the ArchiVision Directory:

Enkele tips voor uw eigen veiligheid

Door de recente ontvoeringen en overvallen gedurende de dag is het goed om de volgende zaken in gedachten te houden voor ingeval van nood…
Deel het met uw echtgenote of partner, uw kinderen kortom iedereen die u kent.
Nadat u deze 6 cruciale tips hebt gelezen stuurt u ze best door naar mensen waar je om geeft.
Het kan nooit kwaad om extra voorzichtig te zijn in deze gekke wereld waarin we nu leven.

1. Tae Kwon Do: De elleboog is het sterkste punt aan uw lichaam. Wanneer je dicht genoeg bent van een misdadiger en je denkt uw elleboog nodig te hebben gebruik hem dan!

2. Wanneer een overvaller uw portefeuille of portemonnee eist, NOOIT zomaar overhandigen..
Werp het van u weg … De kans is reëel dat de overvaller meer geïnteresseerd heeft in uw geldbeugel of portefeuille dan in uzelf. Hij zal het zekere nemen en achter de portefeuille aangaan. Loop dan zo snel mogelijk in de andere richting.

3. Mocht je ooit in de koffer van een auto geduwd worden, stamp dan zo rap mogelijk het achterlicht eruit en steek je arm door het gat en begin dan als een gek te zwaaien. De chauffeur zal het niet zien maar anderen wel en deze kunnen dan de politie verwittigen. Dit heeft al menig leven gered.

4. Vrouwen hebben de neiging om na het boodschappen doen, na de lunch of wat dan ook in de auto te stappen en even te blijven zitten om hun rekening te bekijken of een lijstje na te zien of hun make-up bij te werken. NIET DOEN! Iemand met slechte bedoelingen heeft waarschijnlijk hierop zitten wachten en zal de gelegenheid gebruiken om bij u in de auto te stappen via de passagierszijde, en soms een pistool tegen uw hoofd houden en u gebieden ergens naartoe te rijden.
Dit is wat je moet doen als je in de auto stapt:
ZO GAUW U IN UW AUTO STAPT, SLUIT UW PORTIEREN AF EN VERTREK.
Mocht er toch al iemand in uw auto gestapt zijn, die u bedreigt met een pistool, rij dan niet door! Maar drijf de motor op en rij ergens tegenaan, uw auto zal wel beschadigd zijn. Uw airbag zal u wel beschermen. Maar diegene die achterin zit zal er niet zo goed vanaf komen.
Zo gauw de auto ergens tegenaan botst, spring dan uit uw auto en loop de andere kant op. Je bent beter af met een beschadigde auto dan dat men uw lichaam ergens ver weg terug vindt.

5. Enkele notities i.v.m. het instappen in uw auto op een parkeerplaats of een parkeergarage.
A) Het is best altijd even in uw auto te kijken alvorens in te stappen. Zowel van voren als achterin. Stel dat je eens je auto vergat af te sluiten!
B) Wanneer je vlak naast een grote camionette geparkeerd staat, stap dan langs de andere zijde in. De meeste seriemoordenaars vallen hun slachtoffers aan door hen in hun camionette te trekken, op het moment dat die vrouwen in hun auto willen stappen.

6. In hoge gebouwen neem je best een lift al moet je maar enkele verdiepingen op. Een lege traphal kan angstaanjagend zijn en is een perfecte misdaadplaats. Vooral ’s nachts.

Dit zijn maar enkel tips die u kunnen helpen in geval van nood. Deel ze gerust met anderen. Denk niet dit zal mij nooit overkomen. Je weet maar nooit.
Het kost maar enkele minuten om dit te lezen maar het zou wel ùw leven of het leven van een dierbare kunnen redden.

No comments:

Post a Comment